Hirdetés
. Hirdetés

Saját fejlesztésű európai felhő

|

Vajon elegendő a bizalomhoz a magas szintű technológia?

Hirdetés

Meglévő privát adatközpontok adták a lehetőséget, hogy az Aruba olyan felhőszolgáltatást fejlesszen ki, amely nem csupán virtuális gépek, hanem teljes virtuális infrastruktúra kialakítását is lehetővé teszi. Az ArubaCloud ezenfelül megoldást kínál például az adatok archiválására és megosztására, katasztrófa-helyreállítási terv létrehozására, külső biztonsági mentésekhez. Az ArubaCloud gerincét alkotó Cloud Computing szolgáltatás mellett olyan további szolgáltatások is elérhetők, mint az Object Storage, Privát Cloud, Cloud Felügyelet. Természetesen a kiegészítő szolgáltatások köre folyamatosan bővül. A már említett Cloud Computing használatához jelenleg három hypervisor biztosított: Hyper-V, Hyper-V Low Cost, VMware. Dell szerverek, Cisco hálózati eszközök, NetApp és EMC tárolók, továbbá Fortinet biztonsági megoldások szolgálják ki az infrastruktúrát; a szolgáltatás eléréséhez Control Panel, VisualCloud, mobilalkalmazás és a nyilvános API áll rendelkezésre.


Külső partner adatközpontokat is számítva fél Európát lefedő adatközpont-hálózatot hoztak létre, ennek köszönhetően az ügyfélhez legközelebbi adatközpontból kiváló válaszidő érhető el. Az adatközpont-hálózatnak óriási előnye még, hogy az ügyfelek (például multinacionális cégek) több adatközpontban is létrehozhatják infrastruktúrájukat az üzletmenet-folytonosság biztosítása vagy regionális telephelyeik, piacaik kiszolgálása érdekében. Természetesen fontos feladat a régiókban történő értékesítés és támogatás is, amit az Aruba fiókcégei látnak el. Az adatközpont-hálózat ugyancsak növekedni fog a jövőben. A tervek között szerepel egy adatközpont létesítése Spanyolországban, és a megrendelők igényeire tekintettel az Aruba Cloud jelenleg fontolja és keresi a lehetőségét a magyarországi adatközpont kiépítésének.

Hirdetés

Ám a tökéletes infrastruktúra és technológia megteremtése mellett a legfőbb tennivaló és egyben kihívás is a kétségek, kételyek eloszlatása, a bizalom megszerzése a felhőszolgáltatás iránt, amelynek kulcsa a próba. Az Aruba Cloud minden kedves érdeklődőnek lehetőséget biztosít a szolgáltatás feltétel nélküli kipróbálására, ezzel is támogatni kívánja, hogy a felhőszolgáltatás Magyarországon is úttörő szerepet tölthessen be.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.