Hirdetés
. Hirdetés

SAP: "az igazságszolgáltatás csődje"

|

Az SAP új tárgyalást akar a TomorrowNow-ügyben. Véleményük szerint az Oracle által indított perben hozott korábbi ítélet megalapozatlan és méltánytalan volt, ezért ragaszkodnak a perújrafelvételhez.

Hirdetés

 

 

Az Oracle és az SAP jogászai ismét a bíróságon randevúznak. A két cég ügyvédei a nevezetes TomorrowNow ügy kapcsán egyezettnek szerdán; az SAP perújrafelvételt kér, mert méltánytalannak tartja a korábban megítélt 1,3 milliárd dolláros kártérítést.

A német gyártó jogi képviselői nemes egyszerűséggel az „igazságszolgáltatás csődjeként" aposztrofálták a korábbi ítéletet, a kártérítési összeget pedig „durván túlzónak" tartják - szeretnék elérni, hogy a bíróság 408 millió dollárban maximalizálja a kifizetni valókat.

Az Oracle persze vitatja a konkurens érvelését. Szerintük a per teljesen fair módon zajlott, az ítélet igazságos és korrekt, az SAP pedig azon mesterkedik, hogy „rávegye a testületet arra, hogy korábbi döntését visszavonva a kézzelfogható bizonyítékok helyett saját megalapozatlan állításaikat figyelembe véve módosítsa a korábban meghozott, törvényes ítéletet."

A szemben álló felek vitája szerdán, helyi idő szerint reggel kilenckor kezdődik; az Egyesült Államok kaliforniai kerületi bíróságán rendezett meghallgatást az ügyben eljáró Phyllis Hamilton bíró vezeti majd.

Az Oracle négy évvel ezelőtt perelte be az SAP-t, mert annak egyik leányvállalata, a TomorrowNow szakemberei illegálisan töltöttek le szoftvereket és adatokat a weboldaláról. Az SAP elismerte a vádakat, így a per tárgya kezdettől fogva a fizetendő kártérítés összege volt.

A kártérítési összeget egy úgynevezett „hipotetikus licenc" alapján állapították meg: vagyis azoknak a díjaknak az összege alapján, amelyet az SAP-nak kellett volna kifizetnie, ha törvényesen szerzi be a kérdéses szoftvereket. A perben az Oracle elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison is tanúskodott.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.