Hirdetés
. Hirdetés

SIA: a globális chipeladások 2021-ben rekordot értek el, 2022-ben pedig 8,8 százalékkal nőnek

|

A legnagyobb növekedést a hőt és más fizikai kihívásokat jól tűrő, autós minőségű chipek körében tapasztalták.

Hirdetés

A Félvezetőipari Szövetség (SIA) közölte, hogy a globális chipeladások 2021-ben rekordot értek el. Az 555,9 milliárd dolláros teljesítmény 26,2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, 2022-re pedig 8,8 százalékos növekedést prognosztizált, mivel a chipgyártók folytatják a termelési kapacitások kiépítését a kereslet kielégítésére.

"A tendencia továbbra is nagyon erősen a kereslet növekedése felé mutat. Egyszerűen nem lesz olyan 'csigahatás', mint a világjárvány idején' - mondta John Neuffer, a SIA vezérigazgatója a 2022-re prognosztizált sokkal lassabb növekedésről. Elmondása szerint 2020-ban az értékesítés 6,8 százalékal nőtt az előző évhez képest, míg 2021 az első olyan év 2018 óta, amikor az eladott chipek száma meghaladta az 1 billió darabot.

Hirdetés

Miközben a nagy félvezetőgyártók, mint a Taiwan Semiconductor Manufacturing, a Samsung Electronics és az Intel az elmúlt évben több tízmilliárd dolláros beruházásokat jelentettek be új gyárak építésére, Neuffer szerint a világjárvány által felpörgetett digitalizációs trend még magasabbra fogja hajtani a keresletet. "Úgy gondoljuk, hogy belátható időn belül rengeteg kereslet lesz, ami miatt nagyon-nagyon agresszív gyárépítéseket fogunk végezni" - mondta.

A SIA vezérigazgatója szerint 2021-ben 1,15 billió félvezetőt adtak el, a legnagyobb növekedést a hőt és más fizikai kihívásokat jól tűrő, autós minőségű chipek körében tapasztalták. Ennek a szegmensnek az értékesítése 34 százalékkal, 26,4 milliárd dollárral nőtt az előző évhez képest. Az egységekben mért értékesítés 33 százalékkal emelkedett - mondta. Kína maradt a félvezetők legnagyobb egyedi piaca, 2021-ben 192,5 milliárd dolláros forgalommal, ami 27,1 százalékos növekedést produkált - közölte a SIA.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.