Hirdetés

Sikeresebb üzlet – mesterséges intelligenciával

|

Automatizálható üzleti folyamatokról, az adatok fejlett eszközökkel történő elemzéséről, a mesterséges intelligenciát is magába foglaló fejlődési lépcsőfokok bemutatásáról szól az idei SAS Analytics Day konferencia.

Hirdetés

Sok helyen "került fel a pont az i-re"
Az elmúlt évben a rendezvény azokat a tapasztalatokat osztotta meg a meghívottakkal, hogy sok üzleti szereplő az adatok összegyűjtésére koncentrál Big Data és BI projektjeik alatt, és a fejlett analitikai eszközökkel, illetve mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés nem mindig kerül fókuszba. A tavalyi SAS Analytics Day ezen a beidegződésen kívánt változtatni. Eltelt egy év, a friss tapasztalatokról széles körben március 8-án számol be a vállalat az idei szakmai konferenciáján.

Az adatvagyon értékének kiaknázása egyre inkább túlmutat az adatok konszolidációján és az alapvető üzleti intelligencia megoldásokon. A 2019-es SAS Analytics Day-en láthatóvá, kézzelfoghatóvá válik, hogy a SAS Magyarország kitartó és konzekvens tevékenységének köszönhetően a világ fejlett részével hasonló módon hazánkban is javában zajlik a folyamat.

Hirdetés

A 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan idén is nagyszámú érdeklődőt várnak.

Loncsár Tibor, a SAS Magyarország vezetője arra számít, hogy még több, az üzleti célokat proaktívan támogató szellemiségű informatikai döntéshozó vesz részt az eseményen. A szakmai rendezvényen megtudhatják, hogy mi szükséges az analitika új korszakának kiaknázásához - az adatvizualizáción felül, a kézzelfogható üzleti eredményekig.

Loncsár Tibor, a SAS Magyarország vezetője

A konferencián reflektorfénybe kerül, hogyan alakíthatók ki ismételhető üzleti analitikus folyamatok, és miként használható a mesterséges intelligencia annak érdekében, hogy az egyre növekvő és egyre nagyobb üzleti jelentőséggel bíró adatvagyonok megfelelően kiaknázhatók legyenek. Az érdeklődők betekintést kaphatnak abba, miként segíthető az üzleti, IT és adattudós kollégák közötti együttműködés, illetve, hogy milyen módon tartható fent a változás és a kontroll megfelelő egyensúlya.

Hirdetés

Versenyelőny a felszínes ismeretek korában
A 2019-es SAS Analytics Day sztárelőadója a gyakorlatban hasznosítható filozófiai tudása miatt Európa szerte kedvelt Anders Indset.

Anders Indset

Anders a fejlődés - általa "kvantumgazdaságnak" nevezett - következő lépcsőfokát vizsgálja - az emberiség és a technológia korábban sosem látott összefonódását kutatva. Álláspontja szerint a felszínes ismeretek korában az juthat versenyelőnyhöz, aki az üzleti életben keletkezett adatokat, tudást és tapasztalatokat megfelelően tudja strukturálni és értelmezni.

A résztvevők első kézből tapasztalhatják meg, milyen az, amikor a mesterséges intelligencia a laboratóriumi körülmények közül kikerül a való életbe. Több meghívott ügyfél esettanulmánya foglalkozik a konferencián a fejlett üzleti elemző megoldások lehetőségeivel, a kerekasztal beszélgetés pedig arra a kérdésre próbál választ találni, hogyan lehet bölcs döntésekkel elősegíteni és támogatni a transzformációt. A rendezvényen a gyártási folyamatok streamingjéről és a Deep Learningről is szó lesz.

Hirdetés

Az előadók ideális helyzetben vannak, mivel jelenleg azon ritka pillanatok egyikét éljük, amikor akár 5-10 évre is előre lehet látni ezen a területen. A hagyományos BI területeken felül a fejlett analitika, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás is biztos, hogy életünk fontos részei lesznek.

Kiemelkedő eredmények
A SAS Magyarország az elmúlt évben rekord bevételt ért el, ami a legmagasabb a leányvállalat 1993-as megalapítása óta. Ez mind az értékesített szoftverekre, mind pedig a szolgáltatási üzletágra igaz.

Az árbevétel közel duplázódása egy fejlett piacon kiemelkedőnek számít. Az eredmény a SAS megújult csapatának szakmai munkáján felül egyértelműen annak köszönhető, hogy a fejlett analitikai termékek iránti piaci kereslet rendkívüli módon erősödött. A rendezvény mottójával élve: sok helyen került fel a pont az i-re.

Fontos aspektusa és mozgatórugója a fejlődésnek a partnerhálózat fejlesztése. A SAS Magyarország - a mai magyar piaci környezetben kiemelkedőnek számító - 20 fős saját megvalósító csapatán felül hozzávetőlegesen további 250 szakember áll rendelkezésre a cég partnerhálózatában. A sikerhez vezető út aktív szereplőjeként a tavalyi év elején vezetőként csatlakozott Loncsár Tibor stratégiája eredményesnek bizonyult. Átalakult az értékesítéssel foglalkozó csapat és Bóna Gábor szolgáltatási vezető irányítása alatt jelentősen kibővült a szolgáltatási üzletág is, amely 2018-ban a régió SAS irodái közül legnagyobb növekedést ért el.

Hirdetés

A vállalat 2018 során új, inspirálóbb környezetbe költözött, és a regionális működés megújult folyamatait is sikerült finomabbra hangolnia. Emellett jól halad az új, banki világon kívüli relevanciák építése, melynek során alapvetően az iparra, a kormányzati, valamint az energia szektorokra koncentrál a SAS Magyarország.

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.