Hirdetés
. Hirdetés

Sokan szívnak az iPhone-bukta miatt

|

Az Apple beszállítói is megérzik az új modellek iránti gyengébb keresletet. A TSMC jövő év első negyedében durva bevételcsökkenéssel számol.

Hirdetés

Hirdetés

Nem titok, hogy az iPhone-ok a vártnál gyengébben fogynak, és ezt  megszenvedik az Apple beszállítói is.

Az Apple eredetileg bombasikert remélt a 2018-as új modellektől, de csalódnia kellett, és most csökkenteni akarja a gyártást: ennek egyik áldozata az iPhone lapkáit gyártó TSMC.

A cég 16 százalékos bevételcsökkenéssel számol 2019 első negyedében az Apple rendeléseinek visszanyesése miatt.

Mielőtt azonban sajnálni kezdenénk a lapkagyártót, nem árt tudni, hogy a várható visszaesés előtt minden idők legjobb negyedévét fogja zárni 2018 végén: az Apple-lel kötött szerződéseknek hála bevételei elérhetik a 9,45 milliárd dollárt, ami 11 százalékkal jobb az előző évi értéknél.

Az Apple-nek egyébként szintén gondot okoz a már megkötött beszállítói szerződések teljesítése, ezért állítólag azt találta ki, hogy visszahozza a piacra az iPhone X.et

A 2017. szeptemberében elindított mobilt az iPhone XS és az iPhone XS Max megjelenése után vonták vissza, de most újra kijöhet, mégpedig az eredetinél alacsonyabb áron.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.