Hirdetés
. Hirdetés

Sokat nyerhetnek az adattárolás optimalizálásán a cégek

|

Korunk mozgatórugója, az innovatív szemlélet újabb és újabb informatikai megoldások megjelenését idézi elő a piacon. A big data elterjedésével kincsesbányára leltek a vállalatok, a hatalmas adatmennyiségből ugyanis értékes, stratégiai fontosságú információk nyerhetők ki. Így ma már nem elhanyagolható kérdés az adatok költséghatékony és biztonságos tárolása sem.

Hirdetés

A technika fejlődése olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyek alkalmazásával erőforrást szabadíthatunk fel például az adattárolás korszerűsítésével, és lendületet adhatunk a mindennapi folyamatoknak. A költség- és időhatékonyan felépített, megfelelő informatikai támogatás ráadásul komoly versenyelőnyt jelenthet a cégeknek, ezért érdemes olyan megoldást találni, amely nemcsak a folyamatokat gyorsítja, hanem megbízható védelmet is nyújt az érzékeny vállalati adatok számára.

Az óriási mennyiségű digitális információ kezelése nem kis megmérettetést rejt magában a cégek számára, legyen szó kis-, közép- vagy nagyvállalatról. Az adatok biztonságos megőrzésére számos lehetőség kínálkozik. Például a Software Defined Storage (SDS) - szoftveralapú tárolás - még ma is viszonylag újszerű megközelítésnek számít. A technológia bevezetésére először 2013-ban került sor, és azóta egyre nagyobb ismertségre tesz szert globálisan. A Software Defined Storage lényege, hogy szétválasztja a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Így olyan automatizált tárolórendszereket lehet építeni, amelyekben az igények növekedésével vagy egy tárolóelem meghibásodásakor csak a hardver cseréjével, bővítésével kell foglalkozni. Az SDS ugyanis biztosítja, hogy a rendszer automatikusan beillessze, majd pedig egységesen kezelje az új elemet a teljes tárolórendszerben.

"A Software Defined Storage technológia lehetővé teszi, hogy a tárolandó adatmennyiség növekedésével a teljesítmény, valamint a tárolókapacitás is egyszerűen alakítható legyen. Mindez nagyobb rugalmasságot, biztonságot és megbízhatóságot nyújt a vállalati anyagok számára, ráadásul csökkenti az ezzel járó kiadásokat is. A Kingston Technology kínálatában négy típusú Software Defined Storage megoldásra épülő SSD-meghajtó található: átlagfelhasználók, üzleti és nagyvállalati szereplők, továbbá rendszerfejlesztők igényeire kialakított tárolók" - mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology és a HyperX Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.