Hirdetés
. Hirdetés

Sötéten látja a jövőt a Samsung

|

A dél-koreai cég veszteséggel zárta 2008 utolsó pénzügyi negyedévét; a teljes évet a 2007-esnél kevesebb profittal, de mégiscsak nyereségesen abszolválta.

Hirdetés

A Samsung 22 milliárd von (15 millió dollár) veszteséget regisztrált a 2008-as pénzügyi év utolsó negyedévében. A teljes évben az árbevél 15 százalékkal magasabb volt, de a profit 26 százalékkal kevesebb, 73 ezer milliárd von. Robert Yi befektetői kapcsolatokért felelős igazgató szerint "vállalatunk nem tudta kivonni magát a világazdaság gyors romlásának hatása alól". A Samsungot érzékenyen érintette a több termékcsoportban tapasztalt piaci árcsökkenés. A félvezető üzletágában az árbevétel 18 százalékot csökkent az előző negyedévhez képest, az LCD-kijelzőknél pedig 12 százalékot. Viszonylag jól teljesített a mobiltelefon üzletág, amely 2 százalékos emelkedést produkált az eladott készülékek számát tekintve, ám ezt nyomott árakkal sikerült elérni.

A jelenlegi konjunktúrában a vállalat nem fogalmazott meg előrejelzéseket a 2009-es pénzügyi évre, de a technológiai piac egészére vonatkozó prognózisa meglehetősen sötét. A számítógép- és a mobiltelefon-eladások visszaesése miatt csökkenni fog a DRAM és a flash memória iránti kereslet, és szintén emiatt, valamint a monitorok és a televíziókészülékek iránti csökkenő kereslet az LCD panel gyártás üzletágat is érzékenyen érinti majd. Ami a mobiltelefon-piacot illeti, ez idén 5-10 százalékkal fog csökkenni világszinten, és jó esetben a Samsung ugyanannyi készüléket fog eladni, mint 2008-ban, 200 millió darabot - közölte a cég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.