Hirdetés
. Hirdetés

SPSS labor az ELTE-n

|

Az adatelemző és statisztikai szoftvereket forgalmazó SPSS 20 számítógépből álló laboratóriumot szerelt fel az ELTE Társadalomtudományi Karán.

Hirdetés

A laboratóriumot annak a hároméves szerződésnek a keretein belül adták át, ami az SPSS Hungary és az egyetem között jött létre. A karon húsz éve oktatják az SPSS statisztikai szoftverének használatát.

Körmendi Gábor, az SPSS Hungary ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a mostani megállapodás értelmében a hallgatók a Clementine adatbányász alkalmazást is megismerhetik. Arról nem árultak el részleteket, hogy az egyetem milyen feltételekkel vásárolhatta meg a licenceket, az viszont kiderült, hogy az oktatási intézmény által használt licencek üzleti értéke meghaladja a 150 millió forintot.

Az SPSS szoftverek használatát összesen 21 egyetemen oktatják, közülük az ELTE a legnagyobb felhasználó: a 2500 magyar felsőoktatási licencből 800 itt található. Körmendi Gábor elmondta, hogy a jövőben a tehetséges diákokat is támogatják egyfajta céges mentori programon belül. Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy az SPSS tanfolyamaira online is lehet jelentkezni, az spss.hu/oktatas weboldalon.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.