Hirdetés
. Hirdetés

Stabilan költekeznek az európai technológiai M&A piacon

|

Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapban csak pár 1 milliárd dollárt meghaladó értékű felvásárlást vagy összeolvadást regisztráltak, az európai technológiai M&A piac stabil maradt egész Európában - jelentette az ilyen ügyletekkel kapcsolatos szolgáltatásokra szakosodott Regent Partners.

Hirdetés

A Regent Partners adatai szerint az ügyletek száma visszaesett szeptemberhez képest, és kevesebb a megaüzlet, de három hónapos időtávon az átlagos üzletkötési érték a piac stabilitását mutatja.

A két nagy üzlet közül az első az volt, amikor a Sony Ericssonból a svéd céget japán partnere 876 millió fontért kivásárolta. A másik nagy egyezség az Alcatel-Lucent call center szoftvercégét, a Genesyst helyezte a Permira befektetési társaság kezébe 1,5 milliárd dollárért. Az elmúlt hónapban az európai technológiai M&A piacon így 9,4 milliárd dollár értékű üzletet kötöttek.

A Regent kiemelte, hogy az egyre erősebb spekuláció, miszerint a Microsoft vagy a Google felvásárolja a Yahoot, igen mozgalmas év véget sejtet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.