Hirdetés
. Hirdetés

Stagnáló iPhone-eladások ellenére rekordbevétel az Apple-nél

|

A szeptemberben záruló negyedévben 46,7 millió iPhone talált gazdára.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple közzétette a 2018-as pénzügyi év (ez eltér a  naptári évtől: október 1-el kezdődik, és szeptember 30-án zárul) negyedik negyedének üzleti eredményeit, és ezekből kiderül, hogy a cég a stagnáló iPhone eladások ellenére is az adott időszakra vonatkozóan minden idők legjobb eredményét produkálta.

A forgalom 62,9 milliárd dollár volt, a profit 14,12 milliárd. 46,89 millió iPhone, 9,69 millió iPad és 5,3 millió Mac talált gazdára.

Egy évvel ezelőtt ugyanez a negyedév 52,6 milliárdos forgalmat és 10,7 milliárdos profitot eredményezett. Az iPhone-okból 46,7 millió fogyott, az iPadekből 10,3 millió, a Macekből pedig 5,4 millió.

Ami a 2018-as pénzügyi év harmadik negyedét illeti, az Apple-nek 41,3 millió iPhone-t, 11.44 millió iPadot és 3,7 millió Macat sikerült értékesítenie. A forgatlom 53,3 millliárd dollár volt, a profit 11,5 milliárd.

A növekedést a szeptember 12-én startoló új generációs iPhone-oknak köszönheti a cég. A negyedévi eredményben azonban csak az első eladások jelenktkeznek, az eredmények igazán látványos megugrása a következő negyedévben várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.