Hirdetés
. Hirdetés

Stratégiai partner lett a Huawei

|

A kiberbiztonság, a gyártásfejlesztés, a beszállítások és a versenyképesség területére terjed majd ki az új stratégiai partnerség.

Hirdetés

Korábban tett bejelentésének értelmében Magyarország kormánya stratégiai együttműködési megállapodásokat szándékozik kötni annak érdekében, hogy hosszú távra biztosítsa magyarországi jelenlétét azoknak a vállalatoknak, cégcsoportoknak, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar gazdaság teljesítményéhez. A kormány a tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást, ebből már több mint egy tucatnyit aláírtak, legutóbb a Huaweijel.

Magyarország Kormánya és a Huawei Technologies Pekingben szignózták az együttműködést - ezzel ez lett az első stratégiai megállapodás, amelyet a kormány külföldön kötött. A megállapodást Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Philip Jiang, a Huawei Technologies elnökhelyettese írták alá ünnepélyes keretek között.

 

 

A megállapodás értelmében a Huawei az elkövetkező években törekedni fog arra, hogy bővítse magyarországi gyártó tevékenységét, és egyre több hazai beszállítót kapcsoljon be ellátási folyamataiba. Magyarország versenyképességének növelése érdekében a Huawei célként tűzte ki továbbá, hogy minél több első körös beszállítóját hozza Magyarországra, a kormány pedig kifejezte támogatási szándékát a vállalat európai uniós gazdasági céljainak megvalósításához. A stratégiai együttműködés részeként a Huawei támogatja Magyarország Kormányát a hálózatbiztonság fokozására irányuló munkájában, és kész tevékenyen is részt venni az ország kibertérbeli és távközlési, kommunikációs biztonságának erősítésében.

Az ünnepélyes aláíráson Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország új külgazdasági stratégiát folytat, amelyet keleti nyitásnak nevezett el. Ennek egyik legfontosabb pillére a Kínához fűződő gazdasági kapcsolataink szorosabbra fűzése, amelyben a legjelentősebb szerepet a Magyarországon befektető és munkahelyet teremtő kínai vállalatok játsszák. A Huawei nemcsak befektetéseinek nagysága miatt stratégiai partnere Magyarországnak és nem is kizárólag azért, mert több mint ezer embernek ad munkát, hanem mert a magyar nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazatában, az elektronikai iparban járulnak hozzá Magyarország exportteljesítményének növeléséhez.

„A magyar kormány keleti nyitás stratégiájának egyik sikerpontja, hogy hazánk a Huawei második legnagyobb ellátási bázisává vált, és a kínai nagyvállalat külföldi befektetéseinek egyik kulcsterületeként tekint ránk” – hangsúlyozta a kormánybiztos Pekingben.
„A megállapodás egyértelműen mutatja, hogy a kormány nagyra értékeli magyarországi tevékenységünket, hiszen számít tapasztalatunkra, véleményünkre és közreműködésünkre. Lehetőségeinknek megfelelően mindent megteszünk annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a kitűzött célok megvalósításához és az ország versenyképességének növeléséhez” – mondta Philip Jiang, a Huawei Technologies elnökhelyettese az aláírást követően.

Az oktatás iránt is elkötelezett Huawei Technologies 2005-től működik Magyarországon, és 2011 óta 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot működtet az egyetemi hallgatók támogatása érdekében. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát ellátó összeszerelő központot, Üllőn pedig szintén európai hatáskörű logisztikai központot üzemeltet, amelyek export-import volumene 1-1,5 milliárd dolláros. A társaság magyarországi ellátó- és logisztikai központja bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.