Hirdetés
. Hirdetés

Stratégiai partnerséget kötött az Antenna Hungária, a Hewlett Packard Enterprise és a DataCare

|

Elindult a HPE NonStop adatközponti infrastruktúrára alapozott application as a service (AAAS) és a software as a service (SAAS) szolgáltatás.

Hirdetés

Közép-Európában egyedülálló stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a műsorterjesztési és telekommunikációs szektor meghatározó szereplője, az Antenna Hungária Zrt., iparágvezető technológiai vállalatként a Hewlett Packard Enterprise és az innovatív informatikai megoldásairól ismert DataCare Zrt. Az együttműködést közös sajtótájékoztatón jelentették be a felek 2019. június 13-án, Budapesten. A kooperáció keretében létrehoztak egy modern, nagy teljesítményű HPE NonStop© eszközre alapozott adatközponti infrastruktúrát, amely - amellett, hogy egységes, hatékonyan és zavartalanul üzemeltethető eszközhátteret biztosít - egyedülálló adat- és információbiztonságot, nagyon magas, rendelkezésre állást, valamint nagyfokú lineáris skálázhatóságat biztosít a szolgáltatás felhasználóinak.

Hirdetés

A DataCare Zrt. 2019. március 22-én sikeresen, a régióban első, és eddig egyedüli partnerként megszerezte a HP Enterprise (HPE) NonStop Expert Partneri címet, amely garantálja a NonStop megoldásokhoz szükséges kiemelkedő műszaki és üzleti szaktudást. Így a cég a magyar informatikai piacon betöltött előkelő pozíciója tovább erősödik az új, önálló üzleti terület kialakításával, a Service247, a DataCare Zrt. kizárólagos tulajdonában álló brand létrehozásával.

"Fontos számunkra, hogy a velünk dolgozó hazai vállalkozások a közös munka révén olyan megoldásokkal gazdagíthassák portfoliójukat, amelyek nemzetközi szinten is megállják helyüket. Külön örömünkre szolgál, hogy a HPE NonStop Expert Partneri cím megszerzését igazoló tanúsítványt Európában első, - és ez idáig egyetlen - alkalommal egy magyarországi vállalkozásnak adhatom át. Korábbi tárgyalásainkkal összhangban ez úton is a HPE közép-európai képviseletének támogatásáról biztosíthatom a DataCare Zrt.-t úgy HPE NonStop Expert Partneri minőségében, mint a most induló Service247 szolgáltatással kapcsolatban." - mondta Gonda Gábor, a Hewlett Packard Enterprise közép európai régiójának vezetője.

A vállalkozás nemcsak belföldön, hanem az országhatáron kívül is kínálja a szolgáltatását, a HP Enterprise NonStop© megoldásaival. Indulásképpen a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Romániában, de a rövid távú tervek szerint az egész európai piacon.

"A HPE NonStop Enterprise EMEA divíziójának igazgatójaként örömömre szolgál a Service247-tel való együttműködés. Az elmúlt években bővítettük a NonStop eszköztárunkat egy virtualizált megoldással, és most a Service247-tel való együttműködés eredményeként ismét bővül a paletta a NonStop platformra alapozott Software as a Service (SaaS) és Application as a Service (AaaS) szolgáltatással. Ezek a szolgáltatások elérhetővé teszik szélesebb ügyfélkör részére a NonStop megoldások előnyeit az ügyfelek, a szolgáltatók és a független software fejlesztők (ISV) kölcsönös megelégedésére." - mondta el Neil Davis, a Hewlett Packard Enterprise EMEA igazgatója.

A Service247 szolgáltatásai (Application as a Service (AaaS), Software as a Service (SaaS)) által nyújtott közel 100%-os rendelkezésre állást és különlegesen magas adatbiztonságot elsősorban azoknak a partnereinek kínálja - például a pénzügyi, a távközlési, kereskedelmi, közlekedési és közmű szektor szereplőinek, a bűnüldöző szerveknek, egészségügyi intézményeknek stb. -, akiknél nem megengedhető az informatikai rendszer leállása hardver hiba, szoftverfrissítés, de még karbantartás idejére sem.

A Service247 által ajánlott szolgáltatások, - a havidíjas konstrukciónak köszönhetően - azon ügyfélkör részére is elérhetővé válnak, akiknek ez korábban nem volt reális alternatíva a szükséges beruházások (hardver és szoftver infrastruktúra) árszintje és a magas működési költségek miatt.

"A  Service247 a közép-kelet-európai piacon ez idáig egyedülálló megoldást nyújt kiemelkedő, sok éves szakmai tudásával, ügyfélismeretével és értékesítési tapasztalataival. A hatékony és gyors reagálási képességünk, megbízható, stabil csapatunk, illetve a HPE lokális és régiós vezetőivel meglévő szoros együttműködésünk, valamint további partnereinkkel történő közös stratégiánk kialakítása a biztosíték ügyfeleink igényeinek magas színvonalú kiszolgálására" - mondta Kasos Mihály, a DataCare Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködésben részt vesznek a hazai tulajdonban lévő Antenna Hungária Zrt. szakemberei is. Ennek keretében az AH egyrészt két különböző telephelyén hostolja a  Service 247 működtetéséhez szükséges szervereket, valamint biztosítja a szükséges távközlési összeköttetéseket, másrészt a társaság egy későbbi fázisban az értékesítési tevékenységekben is részt kíván venni. Michaletzky-Holka Borcsa Üzletfejlesztési Vezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az együttműködéstől azt várja, hogy az Antenna Hungária egy új területen, az IT szolgáltatások területén piacra tudjon lépni. A társaság stratégiájának új eleme az IT szolgáltatások irányába történő elmozdulás, melynek várhatóan sikeres első lépése lesz a Service247-tel való együttműködés.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.