Hirdetés
. Hirdetés

Súlytalanság 3000 dollárért

|

A Toshiba állítása szerint a világ legkönnyebb laptopját dobta piacra, a Dell pedig feláras XP-vel kedveskedik vásárlóinak.

Hirdetés

A Toshiba új gépe, az R500-S50007V tömege 1,08 kilogramm, ami egyaránt könnyebb, mint az Apple MacBook Air és a Lenovo Thinkpad X300. A vállalat szerint ez az első olyan gép, amely hagyományos merevlemez helyett 128 gigabájtos SSD-meghajtót tartalmaz (már most is vannak SSD-s gépek, de ezek csupán 64 GB kapacitásúak). Mivel az új R500-ban nincsenek mechanikus alkatrészek, annak energia-felhasználása is alacsony. A Toshiba szerint egy feltöltés 8 órányi működéshez elég.

A gép standard konfigurációja: 1,33 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor, 2 GB RAM, SuperMulti optikai meghajtó, 12,1 inches képernyő, Windows Vista Business. Ára 3000 dollár, és ez év őszén kezdik szállítani, ám a Toshiba még nem közölte, hogy mely országokban lesz elérhető.

r500_300_01.jpg

Közben a Dell weboldala szerint a vállalat 20 és 50 dollár közötti felárért továbbra is Windows XP-vel szállítja egyes számítógépeit. Június 30 után a Microsoft már nem szállít XP-t a számítógépgyártóknak, de lehetőség van arra, hogy az ügyfelek Vista helyett XP-t kérjenek. A Dell ingyen telepít Vista helyett XP-t a Latitude, OptiPlex és Precision számítógépeire, de az alacsony árkategóriájú Vostro család esetében ezt csak felár ellenében teszi meg. Modelltől függően ez akár 50 dollár is lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.