Hirdetés
. Hirdetés

Szárnyalt az utolsó negyedévben a Microsoft

|

A vállalat rekord bevétellel indította a Windows 8-as érát.

Hirdetés

A Google, Apple és Nokia után az informatikai ipar újabb meghatározó vállalata rántotta le a leplet a tavalyi utolsó negyedéves (hivatalosan második fiskális negyedévre vonatkozó) pénzügyi eredményeiről, amely alapján a „poszt-PC” világ nem szorítja a hurkot a Microsoft nyaka körül.


A redmondi vállalat tájékoztatása szerint három hónap alatt 21,46 milliárd dolláros bevétel mellett 6,38 milliárd dolláros tiszta hasznot sikerült kitermelni, az egy részvényre jutó haszon pedig 76 centre jött ki. Az adatok körülbelül megegyeznek az elemzők előzetes várakozásaival.


A Windows divízió bevétele a tavalyi ugyanezen időszakhoz képest 24 százalékkal 5,88 milliárd dollárra emelkedett, a Server and Tools részleg 9 százalékkal 5,19 milliárdra növelte a befolyó összeg mennyiségét, az Office részleg 10 százalék plusszal 5,69 milliárdot hozott, míg a redmondiak online szolgáltatásokból származó bevétele 11 százalékkal 889 millióra hízott. Az egyetlen rosszul teljesítő üzletág az Entertainment and Devices volt, amely bevétele éves összehasonlításban 11 százalékkal 3,77 milliárd dollárra csökkent.


A jelentés nyilvánosságra hozatala után a Microsoft részvényeinek értéke 1,5 százalékkal csökkent, amely részben talán annak köszönhető, hogy a cég nem publikálta a Surface táblagép eladási adatait, csupán azt erősítette meg, hogy eddig 60 millió Windows 8 licenc talált gazdásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.