Hirdetés
. Hirdetés

Szépen nő a napenergia-termelés hazánkban

|

Dinamikusan bővül a napenergia-termelés Magyarországon: az első negyedév termelése több mint tízszerese a 2018 azonos időszakában mértnek.

Hirdetés

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára, Kaderják Péter tájékoztatása szerint a napelemes  kapacitások beszerzésének mértéke is majdnem kétszeresére nőtt az elmúlt két évben.

Idén márciusban a hazai áramtermelésnek már több mint 3-4 százalékát a napelemes termelés adta. Két hete, április 16-án a naperőművek termelése elérte a 950 megawattot, amely megközelítőleg két paksi atomerőmű blokk termelésének megfelelő energiamennyiség.

A napenergia minden felhasználói és fogyasztói szegmensében dinamikusan nő, a lakóházak tetejére épített szerkezetek már a magyarországi napelemkapacitás negyedét adják.  

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.