Hirdetés
. Hirdetés

Szerb mobilszolgáltatót vásárol a Pannon anyacége

|

A Pannon anyacége, a norvég Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltató megvásárlására kiírt versenytárgyalást. A cég 2,5 millió új előfizetőhöz jut.

Hirdetés

A Telenor 1,5 milliárd euróért vásárolta meg a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatót, ugyanakkor egy 10 évre szóló licencet kapott a GSM 900/1800 és 3G szolgáltatások nyújtására.

2005 végén a Mobi 63 mintegy 2,5 millió fős ügyfélkörről - ezen belül 2,1 millió aktív ügyfélről - és mintegy 45 százalékos piaci részesedésről számolt be. Hálózata Szerbia területének mintegy 90, össznépességének pedig 95 százalékát fedi le. A Telenor adatai szerint a cég 2005-ös becsült árbevétele elérte a 233 millió eurót. A Mobi 63-nak nincsenek adósságai. Alkalmazottainak létszáma 950 fő.

A szerb piacon két mobilszolgáltató működik, a mobilpenetráció 65 százalékos. Szerbiában 7,5 millióan élnek. Az egy főre jutó GDP-t 2005-ben 3420 dollárra becsülték. Dollárban számítva 6,2 százalékkal nőtt Szerbiában tavaly a bruttó hazai össztermék.

A szerb mobilpiac egyik szolgáltatójának megvásárlásával a Telenor - mely Magyarországon, Ausztriában, Montenegróban, Oroszországban és Ukrajnában is rendelkezik érdekeltségekkel - tovább erősíti pozícióit a kelet- és közép-európai térségben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.