Hirdetés
. Hirdetés

Szétválást fontolgat a HP?

|

A Hewlett-Packard a maximális cégérték visszanyerése érdekében ezt a lehetőséget is felvetette.

Hirdetés

A Hewlett-Packard névtelen források szerint vezetői szinten vette fontolóra a cég felosztását annak érdekében, hogy visszaszerezzék a maximális cégértéket a részvényesek számára. Annyi bizonyos, hogy konkrét döntések még nem születtek, és a vállalat nem áll nyomás alatt a választást illetően.

A feladat mindenesetre nem lenne könnyű, hiszen a HP részvényeinek az ára két év alatt 75 százalékot esett, az újraszervezések keretében pedig 2014-ig 30 000 álláshelyet szüntetnek meg. A befektetők a hírek szerint többet szeretnének a pénzügyi együttműködésért, ráadásul úgy gondolják, hogy a cég többet ér a részvényeinek az áránál. Egyes vélemények szerint gördülékenyebb lenne a működés a veszteséget divíziók eladásával.

Mindez a korábbi ügyvezető Leo Apotheker döntésére emlékeztet, amikor a HP a PC-s divízió leépítése mellett döntött. A befektetők nem örültek, Apothekernek mennie kellett. A jelenlegi ügyvezető Meg Whitman visszavonta a döntést, a HP-nak pedig sikerült visszakerülnie a PC-s élvonalba. Bár a befektetők állítólag most a másik lehetőséggel élnének, Whitmannek egyelőre nincsenek ilyen tervei, annak ellenére sem, hogy több külső ajánlatot is kaptak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.