Hirdetés
. Hirdetés

Szoftverek és szövetségek

|

Együttműködésről írt alá megállapodást az SAP Hungary az Óbudai Egyetemmel a nyáron. Újabb előrelépés ez a felsőoktatási és az államigazgatási szektorra fokozottan odafigyelő szoftvercég életében, amely az intézményekre egyszerre tekint ügyfélként és stratégiai partnerként. Több jó oka is van erre a vállalatnak.

Hirdetés

Magyarországon az elmúlt években több száz fővel bővítettük alkalmazottaink létszámát, és jövőre is növekedést tervezünk, miközben a hazai piacon sok más szervezethez hasonlóan mi is érezzük, hogy kevés az informatikai szakember - mondta Kiss Fanni, az SAP Hungary szektorvezetője. - Mindannyiunk érdeke, hogy a főiskolákról és egyetemekről minél nagyobb számban kerüljenek ki jól képzett, a korszerű technológiákhoz értő informatikusok, és ezért tenni is szeretnénk valamit.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodás az SAP University Alliances programjába illeszkedik, amely erőforrásokhoz és tudáshoz hivatott segíteni a hallgatókat és az oktatókat, valamint az intézmények közötti szakmai együttműködést egyaránt szorgalmazza az akadémiai szférán belül. E program ráadásul hallgatói vállalkozásfejlesztő kezdeményezéssel is kibővült.

- A duális modellbe illeszkedő képzést indítottunk az egyetemi hallgatók számára, amelyen keresztül az SAP legfejlettebb technológiáival, többek közt a HANA platformmal, a felhőszolgáltatásokkal és az üzleti alkalmazások mobilkiterjesztésével ismerkedhetnek meg - hallottuk Kiss Fannitól. - Kooperációnk másik eleme a kutató-fejlesztő munkát érinti, ugyancsak az említett technológiák összefüggésében, továbbá hasonló együttműködéseket készítünk elő több más, vezető egyetemmel.


Kancelláriarendszer a Neptunban
Harmadik vetülete is van azonban az SAP és a magyarországi egyetemek közötti kapcsolatnak, a legnagyobb felsőoktatási intézmények - közöttük a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és a SOTE - egyúttal a szoftvercég régi ügyfelei közé tartoznak.

- Újdonság ezen a téren, hogy az SAP, valamint a főiskolákat és egyetemeket kiszolgáló Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert fejlesztő SDA Informatikai Zrt. közötti együttműködés három új modullal bővítette a portfóliót, amely immár a kancelláriarendszer működését is támogatja. Az új modulokkal érkező, integrált menedzsmentfunkciókkal kibővítve a tanulmányi rendszer a HR, a gazdálkodási és a vezetői információs folyamatokat, a döntéstámogatást is egységes informatikai keretben kezeli - sorolta Kiss Fanni.

A Debreceni Egyetem egyébként legutóbb olyan ügyféloldali SAP kompetenciaközpontot hozott létre - és kapott nemzetközi minősítést -, amely egyedülálló az országban, egyúttal a jövőben más szervezeteknek is szolgáltatásokat adhat. A központ szakemberei korábban a University Alliances program támogatásával gyarapították SAP-ismereteiket.

Informatika más szemmel
Sikerrel épít legfejlettebb technológiáira az SAP a magyar piac államigazgatási szektorában is. Azóta, hogy a cég megoldásai tavaly felkerültek a KEF-listára, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezetek könnyebben hozzájuk juthatnak, így egy-másfél havonta nagyobb értékű beszerzés tárgyát képezik. Egyik legfrissebb projektjében az SAP Hungary integrált üzleti megoldást vezetett be az újonnan létrehozott MARK Magyar Reorganizációs és Eszközkezelő Zrt.-nél.

- SAP HANA platformra épülő, banki iparági megoldásunk az alapot adó pénzügyi-könyvviteli és kontrollingfunkciók mellett lefedi a MARK Zrt. valamennyi folyamatát, a dokumentum- és ügykezeléstől kezdve a hitelezésen át az ingatlankezelésig - mondta Kiss Fanni. - Különlegességét a követelés- és ingatlankezelő modulok integrációja adja, amely a tervek szerint mintegy 300 milliárd forint értékű eszközállomány átlátható menedzselését fogja segíteni a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlat alapján. Megoldásszállítóként és tanácsadóként működtünk közre a rendkívül rövid átfutással megvalósított projektben, amelynek eredményeként mindössze négy hónap alatt kialakítottuk egy új szervezet teljeskörű informatikai támogatását.

A szektorvezető szerint szemléletváltásnak lehetünk tanúi az államigazgatás és a felsőoktatás területén, ahol a döntéshozók felismerték, hogy a házon belül, egyedileg fejlesztett szoftverekkel szemben a kész és bevált megoldások milyen előnyöket kínálnak mind költséghatékonyság és fenntarthatóság, mind változáskezelés és innováció tekintetében.

- Jelzi ezt az a körülmény is, hogy a kancellárok kétharmada elfogadta meghívásunkat az idei SAP Fórumra - emelte ki Kiss Fanni. - Kimondottan nekik szóló műhelyfoglalkozással készülünk ezért a konferenciára, melynek programját államigazgatási szekció is gazdagítja.

Az idei SAP konferencia fő tematikája a "Discover Simple" mottót követi, azaz olyan technológiákra fókuszálnak a közel 100 előadásban, amelyek az egyszerűbb, hatékonyabb működést valósítják meg a szervezeteknél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.