Hirdetés
. Hirdetés

Szoftverlicenc-sértésért börtön

|

Börtönt és több tízmillió dolláros büntetést ér a kedvezményesen vásárolt Microsoft szoftverek értékesítése.

Hirdetés

A 60 éves Mirza Alit és az 53 éves Sameena Alit, a Samtech Research nevű cég tulajdonosait öt év börtönre és több mint 25 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték. A házaspár 1997 és 2001 között 29 millió dollár értékű Microsoft szoftvert vásárolt a cég kedvezményes oktatási csomagjának keretén belül, majd azt tovább értékesítette a kedvezményre jogosulatlan személyeknek és intézményeknek. Az így több mint 5 millió dolláros profitot termelő párt még tavaly novemberében találták bűnösnek és azóta várják az ítéletet.

1996-ban Aliékat a Microsoft egy audit után törölte az AER (Authorized Education Reseller) listáról, mivel a cégük nem felelt meg a programban előírt feltételeknek. Ezért a pár új cégeket alapított mások nevében, illetve olyan cégeket vásárolt, melyek AER jogokkal rendelkeztek, hogy visszakerülhessenek a kedvezményesen vásárlók közé.

A jogtalanul szerzett profitot úgy mosták tisztára, hogy a fiuk nevére ingatlanokat vásároltak és több mint 300 000 dollárt utaltak át Pakisztánba.

Aliék két bűntársát, az 56 éves Keith Griffent és a 66 éves William Glushenkót szintén elítélték az ügyel kapcsolatban. Griffen 33 hónap börtönbüntetést és 20 millió dolláros pénzbüntetést kapott, míg Glushenkóra egy év próbaidős büntetést és 100 óra közmunkát róttak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.