Hirdetés
. Hirdetés

Szomorú bejelentés a Huawei-től

|

Egy, még a koronavírus-járvány kitörése előtt készített belső vállalati előrejelzés szerint 20 százalékkal csökkenhet a kínai óriás okostelefon-forgalma az idén.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei 2020 egészét tekintve 20 százalékos csökkenésre számít globális okostelefon-eladásaiban, értesült a The Information egy belső céges forrásból, ami azt jelentené, hogy ez az esztendő lenne a vállalat történetének első forgalmi visszaesése.

Az előrejelzés figyelembe veszi a tavaly május óta fennálló amerikai kereskedelmi szankciók hatását, amelynek következtében a kínai gyártó nem telepítheti új modelljeire a felhasználók körében igen népszerű Google-appokat és -szolgáltatásokat. Emiatt a Huawei okostelefonjai komoly versenyhátrányba kerülnek a nyugati országokban.

Fontos megjegyezni, hogy a negatív előrejelzés még a világméretű koronavírus-járvány kitörése előtt született, vagyis még ennél is nagyobb visszaesés következhet be az idén a Huawei forgalmában, igaz, a járvány a többi mobilgyártó szállításait is rendkvíül negatívan fogja érinteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.