Hirdetés
. Hirdetés

Szórja a pénzt a Microsoft?

|

A Facebook-Instagram megállapodáshoz hasonlóan egymilliárd dollár cserélt gazdát.

Hirdetés

AOL HQ
AOL HQ

Amint arról testvérlapunkban, a PCWorldön olvashat, a Facebook egymilliárd dollárért felvásárolta a fényképmegosztó alkalmazás üzemeltetőjét, az Instragrammot. Ezzel megegyező mértékben költött időközben a Microsoft is, ám a redmondiak nem kész terméket, „csupán” szabadalmakat vettek az AOL-tól. Összesen több mint 800 darab technikai leírás - és a hozzájuk kapcsolódó szabadalmi alkalmazások - felhasználására vált jogosult ezzel a szoftverfejlesztő óriás.

Pontosabban ennél többről van szó. Az AOL lemondott a szabadalmak tulajdonjogáról a Microsoft javára, igaz, saját céljaira tovább használhatja őket. Azt azonban nem tudni pontosan, hogy a cég mely szellemi tulajdonjogai cseréltek gazdát - azt viszont igen, hogy az ügyletet egy versenytárgyalás előzte meg. Még az idei év vége előtt sor kerülhet a megállapodás lezárására, ehhez természetesen az illetékes állami szervek jóváhagyására is szükség van.

Miért döntött az eladás mellett az egykor szebb napokat is látott amerikai vállalat? Nos, a megállapodás része az AOL azon erőfeszítéseinek, hogy növelje készpénztartalékát, miközben a Microsoft a szabadalmi háború kapcsán kívánja bővíteni portfolióját. Nem ő az egyetlen játékos ezen a téren, amint arról mi is beszámoltunk, a Facebook a múlt hónapban az IBM-től vásárolt 750 szabadalmat, mintegy válaszol a Yahoo által indított peres eljárásra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.