Hirdetés
. Hirdetés

Szorul a hurok a digitális cégek nyaka körül

|

2020-ra több, mint száz országra vonatkozó egységes adószabályozást akar elfogadtatni az OECD, amely megakadályozná, hogy a Google, a Facebook és társai kibújjanak az adózási kötelezettségek alól.

Hirdetés

Hirdetés

Mintegy 110 ország megegyezett abban, hogy 2020-ra megállapodást dolgoz ki a digitális vállalkozások egységes nemzetközi adóztatására, jelentette az Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD).

Sok kormányt dühít, hogy az olyan digitális óriáscégek, mint a Google, Apple és az Amazon, évek óta kihasználják a jogi kiskapukat, és bizonyos kitüntetett országokban adóznak, ahol az adózási szabályok kedvezőbbek.

Az OECD tagországai most áttekintik a több évtizedes adózási törvényeket, amelyeken a digitális gazdaság fejlődése jelentősen túllépett.

A legfontosabb kérdés az, hogy határozzák meg a jelenlétnek azt a mértékét, ami után egy cégnek már adóznia kell egy országban, és a nemzetközi csoportok mennyi nyereséget vihetnek ki a határon túlra.

A nemzetközi reguláció hiányában félő, hogy egyes országok, köztük India, Ausztrália és néhány európai állam saját szabályozást dolgoz ki, lezárandó a kiskapukat.

Franciaország pénzügyminisztere, aki politikai prioritássá tette a digitális cégek megadóztatását, "pozitív és fontos lépésnek" minősítette az OECD jelentést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.