Hirdetés
. Hirdetés

Szövetségre lépett a Nokia és a Sanyo

|

A Nokia és a Sanyo megállapodott, hogy CDMA (Code Division Multiple Access) mobiltelefonos üzletágaikat egyesítve egy új vállalatot hoznak létre. Nem titkolt szándékuk, hogy közösen első helyre kerülhetnek a CDMA piaci ranglistán.

Hirdetés

A végleges megállapodás valószínűleg idén, a második negyedévben köttethet meg, s az új vállalat a harmadik negyedtől kezdheti meg a működést, két japán, illetve egy san diegoi központtal. Közös erővel nagyobb eséllyel szálnak majd szembe a mostani piacvezető Samsung Eletronics és LG Electronics vállalatokkal. A Nokia jelenleg 13,3%-os, míg a Sanyo 7,3%-os piaci részesedéssel rendelkezik, amely a harmadik, illetve az ötödik helyre volt elég a 2005-ös ranglistán.

Ha minden jól alakul, idén már mintegy 35 millió CDMA telefont gyárthat a közös vállalat, amit később évi 50 millióra növelnének. Elsődleges célpiacuk egyelőre Dél-Korea, mivel ott van erre jelenleg a legnagyobb kereslet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.