Hirdetés
. Hirdetés

Tablet vásárlási kisokos - karácsonyra, szeretettel

|

Nagy tablet, kis tablet, Wi-Fi tablet, tabletek sok giga memóriával, tökéletes színpalettájú kijelzőkkel és remek kétmagos processzorokkal, vékonyabbak, vastagabbak... Aki idén tabletet rakna a fa alá, annak bizony nincs könnyű dolga.

Hirdetés

Ha már jojózik a szeme a hatalmas választéktól, és fogalma sincs róla, miért jobb az egyik mint a másik, a kétségbeesés helyett olvasson tovább. Segítünk az ocsú közül kiválasztani a búzát.

Apple iPad2

Jó választás lehet, hiszen nem véletlenül az egyik legnépszerűbb tablet a piacon. Elegáns külseje bikaerős belsőt takar, az iOS-nek köszönhetően pedig az egyik legjobban kezelhető táblagép a piacon.

Műszaki adatok: Dual-core, Apple A5 proci, 9.7 LED háttérvilágítású kijelző, durván 10 órás rendelkezésre állási idő, első és hátsó kamera videókonferenciával és HD video capture-rel, giroszkóp, gyorsulásmérő és iránytű, valamint az Apple szoftverparadicsomhoz való hozzáférés, ahol mintegy 140.000 iPad kompatibilis alkalmazást tehet magáévá a gép leendő tulajdonosa.

Amazon Kindle Fire

Az a táblagép, amit sokan már az iPad riválisaként emlegetnek. Ez sem lenne rossz vásár. A Kindle Fire elsősorban egy ebook olvasó, a hab a tortán, hogy megtalálható benne minden olyan ínyencség is, ami egyébként egy táblagép sajátja. A Google Android operációs rendszerrel rendelkező eszköz közvetlen kapcsolatban van az Amazonnal, ahonnan könyvek, zenék, filmek, de még tévéműsorok is letölthetőek.

Műszaki adatok: kétmagos processzor, Amazonra szabott Android OS Amazon "Silk" böngészővel, 1024x600-as kijelző, közel 8 órát bíró akkumulátor. Ezekhez jön még az Amazon hozzáférés minden előnye.

Ne csodálkozzunk, ha az ajándékozott szilveszterig ki sem mászik a szobájából. Lehet, hogy beszippantja az Amazon Univerzum.

Samsung Galaxy Tab 8.9

A Samsung legújabb táblagépén Android operációs rendszer fut. A nagy felbontású kijelzővel, és szintén nagy teljesítményű processzorral rendelkező gép átlagostól eltérő méretű kijelzőjével hívta fel magára a figyelmet.

Műszaki adatok: Dual-core 1 GHz-es processzor, Android 3.1-es "Honeycomb" OS, 8,9 WXGA (1280x800) kijelző Samsung TouchWiz kezelőfelülettel, 2 megapixeles kamera elől, 3 megapixeles hátul, megfejelve egy vakuval.

Lenovo IdeaPad K1 Tablet

Az üzleti környezetbe szánt termékeiről ismert Lenovo IdeaPad K1 tabletje sem rossz. A 10,1 colos gépen a Google legfrissebb Android OS-e fut. A 16:10-es kijelzőnek köszönhetően pedig ez a táblagép igencsak ideális a világhálón történő szörfölésre, de akkor sem kell benne csalódnunk, ha útközben filmezni akarunk.

Műszaki adatok: kétmagos, 1 GHz-es processzor, 1280x800-as kijelző, Andorid 3.1 "Honeycomb" OS, teljes flash támogatás, 2,4 megapixeles első és 5 megapixeles hátsó kamera, valamint teljes hozzáférés a Lenovo saját App Shopja mellett az Android Markethez is.

HTC Flyer

A HTC táblagépe a munkára és játékra használhatóság tökéletes elegyét alkotja. A külön megvásárolható speciális digitális toll és a Scribe technológia egy újfajta, modern elektronikus jegyzetelést és rajzolást tesz lehetővé. Az Android alapú Flyer Wi-Fi, és Wi-Fi cellular változatban is elérhető.

Műszaki adatok: Android 2.3 "Gingerbread" OS, 1024x600-as kijelző, 1,5 GHz-es proci, microSD kártyával bővíthető memória, 1,3 megapixeles első és 5 megapixeles hátsó kamera, HTC Watch szolgáltatás, amellyel filmes és videó tartalmakat érhetünk el, valamint SRS WOW térhangzású hangszórók és HTC "Sense" kezelőfelület.

Barnes Barnes & Noble NOOK Tablet

A Barnes & Noble Android alapú táblagépe remek multimédiás kis gép, elérhető áron. A gyártó állítása szerint tabletük a világ legfejlettebb VividView 7 colos érintőképernyőjével rendelkezik, így használójának egészen különleges élményt nyújt. Egyetlen - igen nagy - hátránya, hogy nem jár vele hozzáférés az Android Markethez.

Műszaki adatok: Dual-core 1 GHz-es processzor, 1024x600-as VividView kijelző, Android 2.3 "Gingerbread" OS, microSD-vel bővíthető memória, nagyjából 10 és fél órás rendelkezésre állási idő, és ingyenes Wi-Fi hozzáférés minden Barnes & Noble üzletben. Ez utóbbival itthon nem sokat érünk.

Toshiba Trive Tablet

A Toshiba szélesvásznú, 16:10-es kijelzőjéhez 10,1 colos kijelző társul. Jól kinéző, stílusos kis tablettel van dolgunk. A legújabb Android operációs rendszerrel ellátott gép az Android Markethez is hozzáférést biztosít, ráadásul egyike azon kevés tableteknek, amelyeknél ha lemerült az akku, simán ki lehet cserélni.

Műszaki adatok: kétmagos 1 GHz-es proci, Android 3.1 "Honeycomb" OS, 10,1 colos, 1280x800 pixeles LED háttérvilágítású kijelző, 2 megapixeles első és 5 megapixeles hátsó kamera, HDMI port, giroszkóp, gyorsulásmérő, akár 11 óráig működő, cserélhető akkumulátor, és persze sztereó hangszórók.

Acer Iconia Tab A500

Andorid alapú tablet, 16:10-es szélesvásznú kijelzőjének köszönhetően tökéletes választás film- és videónézéshez. Egyedülállóan elegáns ezüst-metál burkolattal rendelkezik, jó kézbe venni, és ha már a kezünkben van, egyből el is navigálhatunk az Android Marketbe, hogy betárazzuk az összes szükséges alkalmazást.

Műszaki adatok: kétmagos 1 GHz-es processzor, Android 3.0 "Honeycomb" OS, WXGA (1280x800) kijelző, 2 megapixeles első és 5 megapixeles hátsó kamera, microSD kártyával bővíthető memória, giroszkóp, és az Acer egyedülálló "SocialJogger" elnevezésű közösségi média alkalmazása, ahol lájkolhatunk, kommentelhetünk vagy posztolhatunk egyidőben akár Facebookon és Twitteren is.

RIM BlackBerry PlayBook

A BlackBerry tablet nagy előnye, hogy a beleépített okostelefon integrációnak küszönhetően a vállalati e-mailek a BlackBerry Bridge alkalmazásával könnyedén elérhetőek. A RIM appstore-ja sok száz hasonlóan ötletes alkalmazást kínál, a flash-re optimalizált böngésző pedig segít ebben.

Műszaki adatok: kétmagos 1 GHz-es processzor, 7 colos (1024x600) kijelző, BlackBerry Tablet OS, 3 megapixeles első, 5 megapixeles hátsó kamera, 10 órát bíró akkumulátor, mini HDMI port, ingyenes netes hozzáférés a BalckBerry Bridge alkalmazáshoz, és sztereó hangszórók mikrofonnal.

Lenovo ThinkPad Tablet

A Lenovo üzleti tabletjén a legújabb Google Android oprendszer fut. Van hozzá digitális toll szoftverrel együtt, egy úgynevezett Documents to Go mobil irodai alkalmazás, de wireless nyomtató szoftver is. Állandóan úton lévő dolgozóknak ideális választás lehet.

Műszaki adatok: Dual-core 1 GHz-es proci, 10,1 colos, WXGA (1280x800) kijelző, Android 3.1-es „Honeycomb" OS, HDMI port, microSD kártyával bővíthető memória, és teljes készülék és memóriakártya titkosítás.

Samsung Galaxy Tab 10.1

A Samsung Galaxy Tabja a legnagyobb táblagép a piacon. A tökéletes szórakoztatást a nagy felbontású kijelző és a nagy teljesítményű proci garantálja. Wi-Fi és Wi-Fi Cellular változatban is tökéletesen működik.

Műszaki adatok: Dual-core 1 GHz-es processzor, Android 3.1 „Honeycomb" OS, szélesvásznú WXGA (1280x800) kijelző, 2 megapixeles első és 3 megapixeles hátsó kamera, LED vaku és az elmaradhatatlan Samsung „TouchWiz" kezelőfelület.

Motorola Xoom

Erős multimédiás tablettel van dolgunk. Nagy, széles képernyője miatt kiválóan alkalmas fimezésre, androidos operációs rendszere pedig lehetővé teszi az Android Marketen való garázdálkodást. Wi-Fi és Wi-Fi cellular változatban egyaránt elérhető.

Műszaki adatok: Dual-core 1 GHz-es processzor, Android 3.1 „Honeycomb" OS, WXGA (1280x800) kijelző, 2 megapixeles első és 5 megapixeles hátsó kamera, 10 órás rendelkezésre állási idő, és microSD kártyával bővíthető memória.

HP TouchPad

A HP a közelmúltban felhagyott a TouchPad tablet gyártásával. A tablet a HP.com-on sem kapható már, de ha valaki valahonnan mégis be tud szerezni egy ilyet, nemigen jár rosszul vele.

Műszaki adatok: kétmagos 1 GHz-es prci, LED háttérvilágítás, 9,7 colos XGA (1024x768) kijelző, webOS, 1,3 megapiceles kamera, és sztereó hangszórók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.