Hirdetés
. Hirdetés

Tantusz a teljességhez vezető úton

|

A NHH tarifacsomagokat összehasonlító portálja újabb szolgáltatásokkal bővült: a vezetékes telefon, a kábelszolgáltatók és roaming tarifák kapcsán.

Hirdetés

A Tantusz oldala tavaly novemberben indult be, elsősorban a mobilszolgáltatók megfelelő tarifáinak összehasonlítását kínálva az érdeklődőknek. Pataki Dániel, az NHH (Nemzeti Hírközlési Hatóság) elnöke szerint a portálra azóta kétmillióan látogattak el, és önmagában a tarifák összehasonlítására is egymillióan voltak kíváncsiak.

Az NHH budapesti sajtótájékoztatójának apropója az volt, hogy a szolgáltatást kibővítették és jelenleg a vezetékes telefonszolgáltatók tarifáinak összehasonlítására is lehetőség nyílik. Juhász Károly, a hírközlési jogok biztosa ismertette, hogy a rendszer jóval bonyolultabb az eddigieknél, és ahhoz, hogy pontosan megmondja, milyen tarifa csomag lenne ideális számunkra, elég sok adatot kell bevinni - ezek az adatok azonban mind megtalálhatóak a telefonszámlán. Ezután a rendszer a tíz legjobb ajánlatot dobja ki, de ha kíváncsiak vagyunk, rangsor szerint a következő százat is átböngészhetjük.

A Tantusz szolgáltatás újabban a kábelszolgáltatókkal is kiegészült - ebben az esetben viszont konkrét árakat nem jelenít meg a rendszer, csupán azt mondja meg, hogy lakóhelyünkön milyen kábeltársaság szolgáltatását vehetjük igénybe. Pataki Dániel tájékoztatása szerint a kábelszolgáltatóktól bekérték ugyan a tarifákat, ám azokat ők nem küldték be; terveik szerint ezt a hiányosságot az év végéig pótolják.

A szolgáltatás része a roaming tarifa ismertető, amit a hatóság kimondottan az EU kérésére állított össze - elsőként az európai országok között. A Computerworld kérdésére Pataki Dániel elmondta, hogy azon szolgáltatások összehasonlításán is dolgoznak, amelyek egy csomagban kínálnak internetet, kábeltévét és telefonszolgáltatást - a csomag részeként a szolgáltatások általában olcsóbbak, mint külön-külön.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.