Hirdetés
. Hirdetés

Tanúsító céget váltott az OVIT

|

Az auditor angolszász akkreditációja segítheti az Országos Villamostávvezeték Zrt. megjelenését a közel-keleti piacokon.

Hirdetés

Az MVM Csoporthoz tartozó OVIT Zrt., Magyarország energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körrel rendelkező - fejlesztő, kivitelező és karbantartó - vállalata az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt-t választotta új tanúsítójának. A társaság a korábbi auditorral kötött szerződés lejártának közeledtével idén áprilisban az öt legjelentősebb hazai tanúsító szervezettől kért ajánlatot. A meghívásos versenyeztetés győzteseként a következő három évben az EMT Zrt. végezheti az OVIT Zrt. irányítási rendszereit felölelő Integrált Rendszer auditálását.

Az EMT Zrt. a világ egyik vezető nemzetközi tanúsító testülete, az NQA (National Quality Assurance) kizárólagos képviselője Magyarországon. Az NQA rendszerét a brit United Kingdom Accreditation Service (UKAS), és az amerikai ANSI-ASQ National Accreditation Board (ANAB) is akkreditálta, az OVIT Zrt. irányítási rendszereinek tanúsítása így a lehető legszélesebb körű lesz.

- Az NQA Hungary angolszász nemzetközi akkreditációja világszerte elfogadott, ami különösen előnyös számunkra, mert Társaságunk arra készül, hogy tevékenységét a közel-keleti piacokra is kiterjessze - mondta Nagypál Béla, az OVIT Zrt. Integrált Rendszerének vezetője. - Az EMT mellett szólt továbbá, hogy auditorai közé tartoznak a Paksi Atomerőmű és az OVIT volt szakemberei, akik ismerik a számunkra kiemelten fontos nukleáris követelményrendszert.

Az új tanúsító szervezet kiválasztása időben egybe esett azzal, hogy a kormányzat döntése értelmében Kiskunfélegyházán az OVIT újraindította a volt Transelektro Ganz-Röck Kazán- és Erőművi Berendezések Rt. gyárát. A tanúsító cégnek ezért ott a minősített státus elérését is segítenie kell, és az EMT kompetenciái a gépgyártás területére is kiterjednek.

Magyarország energetikai ellátása szempontjából az OVIT tevékenysége stratégiai jelentőségű, a cég ezért 1993 óta több minőség- és környezetirányítási rendszert is bevezetett. A Paksi Atomerőmű és az Országos Atomenergia Hivatal 1998-ban szintén sikeres minősítő auditot tartott az OVIT-nál. A társaság azóta az atomerőmű egyik legnagyobb beszállítójává vált, ahol valamennyi biztonsági osztályra kiterjedő, szerteágazó tevékenységi körben láthat el fővállalkozói feladatokat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.