Hirdetés
. Hirdetés

Tarol a GTA IV

|

Hét nap alatt félmilliárd dollár - a Take-Two kiadó vezetői elragadtatással beszélnek legújabb számítógépes játékuk, a Grand Theft Auto IV fogadtatásáról.

Hirdetés

"Az első heti eladási eredmények alapján a GTA IV a legnagyobb premier az interaktív szórakoztatás történetében, és úgy látjuk, hogy az árbevételek meg fogják haladni bármely film vagy zene eredményeit" - nyilatkozta Strauss Zelnick, a játékot kiadó Take-Two elnöke. A Grand Theft Auto IV-ről eddig maximális elismeréssel írtak a kritikusok és a bevételek alapján a közönség is rajong érte: a megjelenés utáni első héten 6 millió példányt adtak el belőle, 500 millió dollár értékben.

Az eredmény elhomályosít olyan sikereket is, mint a Halo 3, pedig az első héten 300 millió dollárt kaszáló játék rekordnak számított eddig, de a filmeket is veri: az idei szezon slágerének tekintett Vasember az első öt nap alatt 201 millió dollárt hozott a konyhára, tavaly a Pókember 3 pedig 151 milliót. (Tény, hogy nehéz a két piacot összehasonlítani, tekintettel arra, hogy egy mozijegy átlagosan 10 dollárba, a GTA IV alapverziója pedig 60 dollárba kerül).

A jelek szerint a Take-Two jó érzékkel lassította az Electronic Arts (EA) felvásárlási offenzíváját. Az EA korábban 2 milliárd dollárt ajánlott a vállalatnak, és igyekezett még a GTA IV megjelenése előtt nyélbe ütni az üzletet. Válaszában a Take-Two nem zárkozott el a tárgyalásoktól, de ennek legközelebbi lehetséges dátumát április 30-ára tették. Emlékeztetőül: a GTA IV - a terveknek megfelelően - április 29-én jelent meg.

(A Computerworld május 13-án megjelenő lapszámában Vélemény cikkünk a játékipar témájával foglalkozik.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.