Hirdetés
. Hirdetés

Távozik az Apple-től a Google vezérigazgatója

|

Eric Schmidt évek óta az Apple igazgatótanácsának tagja, ám az Android-iPhone piaci verseny miatt távoznia kell a cégtől.

Hirdetés

Három hónappal ezelőtt az Egyesült Államok versenyjogi bizottsága vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a Google és az Apple nem sérti-e az antitröszt törvényt azzal, hogy az Apple igazgatótanácsában két Google-vezető is dolgozik: Eric Schmidt és Arthur Levinson. Az érdekesebbik helyzet a Schmidté, aki a Google vezérigazgatója.

Eric Schmidt három éve tagja az Apple igazgatótanácsának, ám pozíciója egyre inkább összeférhetetlen a két cég profiljával. A Google 2007 novemberében jelentette meg a mobil készülékekre szánt Android operációs rendszert, és a múlt hónapban a Chrome operációs rendszert. Nemrég az Apple visszautasította, hogy beépítse a Google Voice alkalmazást az iPhone-ba.

Schmidt távozása közös megegyezéssel történik; az Apple vezérigazgatója, Steve Jobs így kommentálta a helyzetet: "Eric kiváló tagja volt az Apple igazgatótanácsának, sokat fordított az értékes idejéből, tehetségéből és lelkesedéséből arra, hogy segítsen sikeressé tenni az Apple-t. Sajnos, ahogy a Google egyre inkább riválisává válik az Apple-nek az Androiddal és most a Chrome OS-szel, Eric hatékonysága az igazgatótanácsban jelentősen csökkenni fog, mivel még kevesebb értekezleten vehet részt, az érdekütközés miatt. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy elérkezett az idő, hogy Eric lemondjon az igazgatótanácsi tagságáról."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.