Hirdetés
. Hirdetés

TÉBA ? másodszor siker

|

Ünnepélyes keretek között, Oszkó Péter pénzügyminiszter jelenlétében, a vállalkozói szerződés aláírásával indították útjára a TÉBA projektet. A szerződést a Magyar Államkincstár részéről Gárdos Csaba elnökhelyettes, a közbeszerzési pályázatot elnyert IQSYS Zrt. részéről pedig Rékasi Tibor ügyvezető igazgató írta alá.

Hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 2008-ban írt ki pályázatot a Családtámogatási Ellátások Folyósításának Korszerűsítése címmel (EKOP-1.2.6-2008-0001). A mintegy 1,5 milliárd forint összértékű projektre (TÉBA - Társadalmi Élelút Bázis) kiírt pályázatot első körben érvénytelennek nyilvánították, csak a második közbeszerzési eljárás volt sikeres. A munkát az IQSYS Zrt. nyerte el: a cégnek 2011-ig kell végeznie a fejlesztésekkel. A száz százalékban az Európai Unió által finanszírozott projekt gazdája a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központja (PMISZK).

A szerződés aláírásakor Gárdos Csaba, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese elmondta: mintegy 2 millió állampolgárt érint a családtámogatási rendszer, amely a jogosító személy, azaz a születő gyermek nyilvántartásán alapul. A rendszernek voltaképpen az ő társadalmi életpályáját kell nyomon követni a születéstől a jogosultság megszűntéig. A rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy integrált módon biztosítsa a költségvetésből származó családtámogatások befogadását, elbírálását és finanszírozását, a családtámogatások és a normatív támogatások ellenőrzését, valamint a migráns munkavállalók ügyeinek intézését. A központosított adatbázisok proaktív ellenőrzést, valamint korszerű ügyfél-tájékoztatást is biztosítanak majd. Az új adatbázis létrehozásához felhasználják az APEH és OEP rendszereiben tárolt adatokat.

Kratochwill Péter, a PMISZK elnöke hozzászólásában hangsúlyozta: projektgazdaként az lesz az elsődleges feladata, hogy a fejlesztéseket felügyelje, illetve biztosítsa azt, hogy az EU által előírt szabályok szerint épüljön fel a rendszer.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.