Hirdetés
. Hirdetés

Telenor változások: két új vezető és egy leköszönő szakember

|

Az év vége komoly személyi változásokat hozott a Telenornál: nyugdíjba vonul a hazai mobilvilág egyik meghatározó személyisége, a helyére új szakember érkezik, és új ember irányítja a vállalat egészét is.

Hirdetés

2021. január 1-től Peter Gazik tölti be a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozícióját. A szakember az elmúlt 10 évben különböző vezetői szerepköröket töltött be a telekommunikációban vállalati kapcsolatok és szabályozási területeken, az elmúlt öt évben pedig a szlovákiai O2 mobiltársaság vezérigazgatója volt. A Telenor Magyarország vezérigazgatói posztját Jan Hanustól veszi át, aki 2018 júliusa óta irányította a vállalatot.

Hirdetés

Eközben 27 évnyi közös munka után nyugdíjba vonul dr. Drozdy Győző, aki Pannon GSM, majd a Telenor meghatározó szakembereként 1993 óta formálta a hazai mobil-távközlés fejlődését. Finnországból költözött haza, hogy részt vegyen az első GSM-hálózatok kiépítésében, karrierjének legfőbb mérföldköveit az első GSM hálózaton történő hívás, az SMS szolgáltatás és több világszabvány bevezetése mellett a mobilinternet térhódítása jelentették. Büszke rá, hogy szakterületén Magyarország a világ élvonalába tartozik.

A szakember többször töltött be igazgatói, majd vezérigazgató-helyettesi pozíciót, 2018 augusztusától a Telenor vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, ez egyben leköszönő pozíciója. Pályafutása alatt jelent meg az első színes-, majd érintőképernyős telefon, bevezették itthon a mobilinternetet, és kiépítették a 3G (2009), később a 4G hálózatot (2012). Az utóbbi években aktívan jelen volt az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok bevezetésénél is. Rendkívül büszke a magyar szakemberekre, akik lehetővé tették, hogy Magyarország hagyományosan a világ legfelső 10 százalékába tartozzon lefedettségben és mobilhálózat sebességben is.

Mobil rádiótelefon rendszerek hazai meghonosításában és felfuttatásában végzett elkötelezett munkáját a szakma 1998-ban Aschner Lipót-díjjal, 1999-ben a legrangosabb hazai innovációs elismerésként Gábor Dénes-díjjal, 2019-ben pedig telekommunikációs Puskás Tivadar-díjjal jutalmazta. Most 27 év után visszavonul, de tervezi, hogy továbbra is követni fogja az iparág fejlődését.

Dr. Drozdy Győző nyugdíjba vonulását követően dr. Erdélyi Márk veszi át a vállalati kapcsolatok divízió vezetését a jogi területért és vállalati reputációért felelős vezérigazgató-helyettesként.

Dr. Erdélyi Márk a jogi igazgatóság vezetése mellett különböző tisztségeket töltött be a vállalatnál az elmúlt 10 évben, így felelt az információbiztonságért, az üzleti megfelelésért, a hatósági adatszolgáltatásért, illetve compliance officerként is dolgozott. 2018-tól a menedzsment tagja. 2020. októberétől vezérigazgató-helyettesként a jogi területen kívül a vállalati kommunikációért és a vállalat társadalmi-felelősségvállalási tevekénységeiért felel.

Az új vezető 17 éve támogatja a Telenor működését, itt fejezte be a joggyakorlatot, majd több év külsős ügyvédi munka után 2010-ben mint jogi igazgató tért vissza a vállalathoz. Korábban saját ügyvédi irodát épített fel, és fogyasztóvédelmi egyesület vezetőjeként is tevékenykedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.