Hirdetés
. Hirdetés

Terjednek a viselhető eszközök

|

Az új Ericsson ConsumerLab jelentésben, amelynek címe "Viselhető technológia és a dolgok internete", tíz okostelefon-használóból hat szerint a viselhető eszközök nemcsak az egészségről és a wellnessről szólnak.

Hirdetés

A biztonsággal és a védelemmel kapcsolatos eszközök, például a pánikgombok és a személyhívók tartanak számot a legnagyobb érdeklődésre:

A vizsgált piacokon az öt legkeresettebb viselhető eszköz a vásárolni szándékozók körében:

  1. Pánik/SOS gomb 32%
  2. Okosóra 28%
  3. Viselhető nyomkövető 27%
  4. Személyazonosító 25%
  5. Viselhető víztisztító 24%

Az öt legnépszerűbb viselhető eszközön kívül a jelentés bemutatja azt is, hogy a fogyasztók a viselhető eszközök piacának növekedését várják 2020 után, valamint azt, hogy a viselhető eszközök fel fogják váltani az okostelefonokat, és segítenek a felhasználóknak interakcióba kerülni a fizikai tárgyakkal a dolgok internete (IoT) korában.

Az okostelefont használók körében a viselhető eszközöket hordók száma megduplázódott az elmúlt évben. Azonban a fogyasztók úgy látják, a viselhető eszközök jelenlegi generációjának még legalább egy évig tart majd, amíg igazán népszerűvé válnak.

A viselhető eszközök, például biztonsági és személyes védelmi eszközök és okos ruházati cikkek szélesebb köre jelenik majd meg 2020 után - ekkorra a piac már száguldani fog. Az okostelefon-használók harmada úgy gondolja, legalább öt viselhető internethez kapcsolódó eszközt fog hordani 2020 után.

Az okostelefonok integrációjával az élet minden területén egyre nehezebb elképzelni, milyen lenne az élet nélkülük. De mivel az okostelefon-használók közel fele (43%-a) számít arra, hogy a viselhető eszközök felváltják az okostelefonokat, ez valóban meg is történhet - bár még eltarthat egy ideig. Amint a viselhető eszközök intelligensebbé és függetlenebbé válnak például a csatlakoztathatóság tekintetében, az okostelefonok képernyője veszíthet a jelentőségéből. Az okostelefon-felhasználók 38%-a szerint alig öt év múlva a viselhető eszközökkel fogjuk elvégezni az okostelefonos műveletek nagy részét.

Jasmeet Singh Sethi, az Ericsson ConsumerLab fogyasztói adatokért felelős szakértője szerint: "Az okostelefonoktól való elválás korai jelei már most is láthatók, hiszen az okosórákat használók 40 százaléka máris kevesebbet használja okostelefonját."

A viselhető technológia miatt felgyorsul a digitális és az emberi világ egyre közeledik egymáshoz, és közelebb hozza az embereket a dolgok internetéhez is. Míg a fogyasztók biztosak benne, hogy a viselhető technológia segít nekik interakcióba kerülni a körülöttük lévő tárgyakkal, azt is mondják, hogy a technológia nem feltétlenül eszközöket jelent. 60 százalékuk gondolja úgy, hogy a következő öt év során a tabletták és a bőr alá ültetett chipek el fognak terjedni - és ezek nemcsak az egészségügyi adatok nyomon követésére lesznek használhatók, hanem ajtók nyitásához, tranzakciók és személyazonosság hitelesítéséhez, és tárgyak vezérléséhez. Már ma is az okostelefon-használók 25 százaléka használja az okostelefonját arra, hogy távolról vezéreljen digitális eszközöket otthonában, és 30 százalékuk használ hangalapú keresést az okosóráján.

Sing Sethi szerint: "Bár a fogyasztók a biztonsággal kapcsolatos eszközök iránt érdeklődnek a leginkább, nyitottságot tapasztalunk a mai generáción túlmutató viselhető technológia iránt is. Öt év múlva valósággá válhat az az élethelyzet, hogy valaki lenyelhető érzékelőt hordjon magával, amely méri a testhőmérsékletet, és automatikusan szabályozza a lakásban a termosztátot a hazaérkezéskor."

A jelentésben 5000 okostelefon-használó véleménye szerepel (akik közül 2500-an már hordanak is viselhető eszközöket) Brazíliában, Kínában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, így 280 millió okostelefon-felhasználó véleményét képviselik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.