Hirdetés
. Hirdetés

Terjeszkedik a RealNetworks

|

A médiafájl-formátumokról ismert RealNetworks két fontos megállapodást is kötött, egyet a HP-vel, a másikat pedig egy amerikai kábelszolgáltatóval, hogy saját online média-szolgáltatását népszerűsítse.

Hirdetés

A seattle-i vállalat Rhapsody nevű szolgáltatásából szeretne minél többet kihozni, ezért folyamatosan köti a partneri megállapodásokat különböző vállalatokkal. A Rhapsody a legális zeneletöltés mellett internetes rádiózásra sé más online média szolgáltatásokat is nyújt.

A három legfontosabb amerikai kábeles internetszolgáltató közül kettővel már sikerült megállapodást kötni, most a harmadik, a Cox Communications is Real-partnerré vált, így mostantól a Cox előfizetői kedvezményes összegért érhetik el a Rhapsody funkcióit, az ellenérték pedig beépül a kábeles internet-elérés díjába. A szolgáltató ügyfelei külön szoftver letöltése nélkül használhatják a Rhapsodyt Windowsos, Linuxos vagy akár Mac OS-t futtató gépekről egyaránt.

A Hewlett-Packard szintén a Real partnerévé vált, a megállapodás szerint a HP Pavilion, Compaq Presario, valamint a HP Pavilion Media Center TV PC gépekre installált RealPlayer Jukebox szoftveren keresztül lesz automatikusan elérhető a Rhapsody. Ez tulajdonképpen egy régebbi megállapodás kibővítése, mivel a RealPlayer már egy ideje e HP gépek alapértelmezett médialejátszója. Így a Real olyan fontos versenytársaknak "csapott oda", mint Windows eredeti médialejátszójának számító Media Player, vagy a Mac-eken használatos iTunes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.