Hirdetés

Terven felüli bővülés a WebEye-nál

|

A járműkövető rendszerek fejlesztésével és menedzselésével foglalkozó WebEye Hungary 2017-es árbevétele a vártnál nagyobb mértékben, 2,01 milliárd forintról 2,2 milliárd forintra nőtt. A teljes nemzetközi cégcsoport az előző évi 4,086 milliárd után, 4,4 milliárd forint bevételt realizált a 2018. április 30-ával záródó pénzügyi évben.

Hirdetés

A magyar alapítású és tulajdonú, fóti központú WebEye hazai leányvállalatának nettó árbevétele 30 millió forinttal meghaladta az előre kitűzött, 158 millió forintos növekedési célt. A 14 európai országban szolgáltató nemzetközi cégcsoport, a WebEye Telematics konszolidált árbevétele pedig az előző pénzügyi évhez képes 310 millió forinttal magasabb, 4,4 milliárd forintos árbevételt könyvelt el.

A WebEye növekedése többek között már az újragondolt leányvállalati működésének és átalakított menedzsment struktúrának is köszönhető: "A 2018-as pénzügyi év eredményei azt mutatják, hogy a tavaly elindított, idén realizálódott üzleti- és operatív változtatásoknak köszönhetően erős pénzügyi évet zár a WebEye. A dinamikusan fejlődő ügyfélszám mellett továbbra is szolgáltatásaink diverzifikációjára törekszünk, ahogy ezt a piaci is igényli tőlünk" - fejtette ki az eredmények hátterét Németh Pál, a WebEye Telematics Group vezérigazgatója.

Hirdetés

A magyarországi leányvállalat kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 2017-ben 67,5 millió forint volt, a cégcsoport EBITDA eredménye 481 millió forint lett. A WebEye Hungary adózás utáni eredménye 15,3 millió forint, a teljes cégcsoport adózás utáni eredménye 26,5 millió forint volt.

A KSH adatai szerint a belföldi viszonylatban a közúti árufuvarozás szállított tömegre vonatkozó részesedése meghaladta a 80%-ot, tehát a szállítmányozás továbbra is leginkább közúton zajlik.  Jelenleg több mint 61 ezer aktív végpontot kezel a WebEye rendszere, kiszolgálva a legkisebb és a legnagyobb szállítmányozó cégeket Európa szerte. "A német PTV Grouppal való, logisztikai útvonal-optimalizálásra alkalmas szoftveres megoldásunk, a tabletes- és mobilos megoldásaink az úton lévő sofőrök kényelmét és az otthon tevékenykedő cégek hatékonyságát egyaránt szolgálják." - tette hozzá Németh Pál.  

WebEye Hungary tavaly 331 dolgozót foglalkoztatott, míg idén, a dinamikus bővüléssel összhangban a cégcsoport 380-400 főre kívánja növelni a munkavállalók számát.

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.