Hirdetés
. Hirdetés

Texasi csábítás - hol épül meg a Samsung 17 milliárd dolláros chipgyára?

|

A Samsung tavaly több mint 250 hektárt vásárolt Austinban, ami kiegészíti az egyetlen amerikai chipgyárát is magában foglaló 350 hektáros területet.

Hirdetés

A texasi Taylor városa egyike annak a két helyszínnek az államban, amelyet a Samsung Electronics fontolgat egy 17 milliárd dolláros chipgyár építésére. A település jelentős ingatlanadó-kedvezményeket tervez felajánlani, ha a dél-koreai technológiai óriáscég a várost választja. Taylor az állam fővárosával, Austinnal versenyez a gyárért, amely várhatóan mintegy 1800 új munkahelyet teremt. A Samsung azt is elmondta, hogy más lehetséges helyszíneket is vizsgál Arizonában és New Yorkban. A többi lehetséges helyszín még nem hozta nyilvánosságra a tervezett adókedvezményeket.

Hirdetés

A város weboldalán közzétett határozati javaslatból kiderül, hogy a Samsung által használni kívánt földterületre 10 évig a becsült ingatlanadó 92,5 százalékának megfelelő támogatást kínálnak fel, a következő 10 évben 90 százalékot, majd az azt követő 10 évben 85 százalékot. Egyéb intézkedések között szerepel a területre épülő új ingatlanok 92,5 százalékos adómentessége 10 évig, valamint a fejlesztési felülvizsgálati költségek visszafizetése.

A taylori telephely mintegy 40 kilométerre található Austintól. A terület nagysága körülbelül 1187,5 hektár (4,81 négyzetkilométer), ami jóval nagyobb, mint az austini terület. A Samsung tavaly több mint 250 hektárt vásárolt Austinban, ami kiegészíti az egyetlen amerikai chipgyárát is magában foglaló 350 hektáros területet. Ha a Samsung Taylor mellett dönt, akkor a tervek szerint a jövő év első negyedévére tervezi az alapkőletételt, a termelés pedig 2024 végére indulna meg - derült ki egy korábban a texasi állami hatóságokhoz benyújtott dokumentumból.

A 17 milliárd dolláros beruházás kulcsfontosságú a növekvő chiphiány megfékezésére - hívta fel a figyelmet Jon Taylor, aki a Samsung gyártástechnikai alelnöke még a nyár elején. Akkor azt is megjegyezte, hogy Austin látszik a befutónak. De mára nyilvánvaló lett, hogy a többi potenciális helyszín sem adta még fel a harcot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.