Hirdetés
. Hirdetés

Több mint ezer új vállalkozás jöhet létre

|

Nagy reményeket fűznek a Vállalkozó start II. programhoz.

Hirdetés

A június elsején induló, 6 milliárd forintot meghaladó keretösszeggel rendelkező Vállalkozó start II. program segítségével több mint ezer új vállalkozás jöhet létre a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint, amely szerint sokan vannak azok, akik jó ötlettel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek, de nincs hozzá pénzük, illetve jogi, pénzügyi, vállalkozási ismeretük.

Nekik szeretnének segíteni azzal, hogy első körben mentorálják őket, "felhozzák őket arra a szintre, hogy a startvonalhoz oda tudjanak állni". Majd ha egy jó üzleti tervet letesznek az asztalra, akkor pedig maximum 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak számukra.

Hirdetés

A támogatásból 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek. A programban - amelyre 18 és 64 év közöttiek pályázhatnak, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek - 12 hónapig adnak támogatást és újabb 12 hónapig fenn kell tartani a vállalkozást.

Korábban már volt egy hasonló kör és nagyon jók a tapasztalatok. Ugyanis a 12 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettségnél 90 százalék feletti az arány, és azok akik 2020-ban indultak, több mint 60 százalékuk most is a munkaerőpiacon van, ami egy kifejezetten jó arány. Ezen felbuzdulva hirdették meg ezt az új programot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.