Hirdetés
. Hirdetés

Több mint kilencszeres rendelésállománnyal kezdte az évet a Gloster

|

Április elsején jelentették be a tőkeemelést, amellyel az informatikai szolgáltató már több mint 2 milliárd forintot vont be 2 éves tőzsdei jelenléte alatt.

Hirdetés

Az első negyedévben 823 millió forintos, a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint kilencszeres nyitott rendelésállománnyal kezdte az évet a Gloster Infokommunikációs Nyrt. - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

Az összesítés szerint az elmúlt 2 évben egyszer sem ért el ilyen szintet a társaság rendelésállománya. A növekedés azért is jelentős, mert az év eleje ebben az ágazatban általában gyengén alakul, a megrendelések csúcsidőszaka általában a negyedik negyedév. A beszámoló nem tartalmazza a tavaly októberben akvirált Minero IT Hungary Kft. rendelési adatait - írták. A társaság a bővülést az informatikai szolgáltatások és biztonsági megoldások iránti kereslet erősödésével, valamint az elmúlt két év sikeres akvizícióival magyarázta. A nyitott rendelések döntő része szolgáltatás vagy licenc, így azok teljesítését nem veszélyezteti a chiphiány - tették hozzá.

Hirdetés

A Gloster Csoport 2021-ben az előző évhez képest több mint kétszeresére, 5 millliárd forintra növelte árbevételét és 416 millió forintra, két és félszeresére adózott eredményét. A 2021 végén meghirdetett növekedési stratégiája a 2021-es pénzügyi eredmények négyszerezését tűzte ki célul négy év alatt.

Április elsején jelentették be, hogy az OXO Technologies Holding Nyrt. tőkét emel a Gloster Infokommunikációs Nyrt.-ben, a csaknem 355 millió forintból intézményi befektetőként az OXO mintegy 300 millió forinttal, hazai magánbefektetők pedig további 55 millió forinttal emelik meg a cég alaptőkéjét.

Ezzel együtt a Gloster már több mint 2 milliárd forintot vont be 2 éves tőzsdei jelenléte alatt. A frissen bevont tőkét a cég 2025-ig tartó stratégiájának részeként nagy növekedés előtt álló felhős (cloud) és szoftverfejlesztő cégek felvásárlására fordítja.

A Gloster részvényeivel - ahogy az OXO-val is - a BÉT Xtend piacán kereskednek, legalacsonyabb ára 320, legmagasabb 1300 forint volt az elmúlt egy évben, kedden 1150 forinton zárta a kereskedést.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.