Hirdetés
. Hirdetés

Történelmi kötvénykibocsátás a Microsoftnál

|

Története során először bocsátott ki kötvényeket a Microsoft összesen 3,75 milliárd dollár értékben, amiből a részvény-visszavásárlást és a technológiai befektetéseket finanszírozza majd.

Hirdetés

A kitűnő hitelminősítéseknek köszönhetően (a Moody's hétfőn erősítette meg a cég AAA besorolását) a világ legnagyobb szoftvervállalata története során először 3,75 milliárd dollárnyi adóságát értékesítheti kötvénykibocsátás keretében - adta hírül a Financial Times. A pénzt általános vállalati célokra, a részvény-visszavásárlási tervek finanszírozására, továbbá a pénzügyi hatékonyság javítására használják majd fel. A szoftveróriás először hat évvel ezelőtt szakított a múltjával, amikor osztalékot kezdett el fizetni a részvényeseknek. Bár az utóbbi időben a nagyon óvatos pénzügyi hozzáálláson lazítottak, a Microsoft még mindig viszonylag kis adósággal rendelkezik.

Tavaly a Microsoftot lehagyta egy kis időre az Apple a legnagyobb készpénzállománnyal rendelkező IT vállalat címéért való versenyben, jelenleg ugyanakkor mindkét cég körülbelül 25 milliárd dollárral rendelkezik készpénzben, illetve rövid lejáratú befektetésekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.