Hirdetés
. Hirdetés

Történetének legnagyobb akvizícióját hajtja végre a Gloster

|

A felvásárlásnak köszönhetően a Gloster a hazai IT-vállalatok egy olyan exkluzív klubjába kerül, amelybe azok a többmilliárdos árbevételű cégek tartoznak.

Hirdetés

A Szilícium-völgyben és Londonban is aktív, 120 fős nemzetközi szoftverfejlesztő céggel bővül a Gloster Csoport. A P92 IT Solutions Kft. megvásárlásával egy 30 éves múltra visszatekintő, Kaliforniában és az Egyesült Királyságban is saját leányvállalatokkal rendelkező, pénzügyileg stabil társaság erősíti tovább a Gloster tőzsdei sztoriját. Az akvizíciónak köszönhetően a Gloster Csoport konszolidált árbevétele (magyar szabvány szerint) várhatóan mintegy harmadával, EBITDA-ja közel a felével növekedhet, az exportarány már az idei év végén meghaladhatja a menedzsment előzetes 2025-ös várakozásait.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett Gloster Infokommunikációs Nyrt. Igazgatóságának elnöke és a P92 IT Solutions Kft. tulajdonosai a Gloster történetének eddigi legnagyobb akvizíciós szerződését írták alá. A szerződés zárását követően a budapesti székhelyű, de Szegeden is fejlesztőközponttal rendelkező IT-cég 94%-a kerül a Gloster tulajdonába, annak angol és amerikai leányvállalataival együtt. A P92 a Gloster Csoport Nemzetközi Szoftverfejlesztési Üzletágát erősíti, a cég vezetését változatlanul a korábbi ügyvezető, Turschl Gusztáv viszi tovább.

A 30 éves P92 több mint 100 vállalatot számláló, stabil bevételt biztosító ügyfélkörébe olyan globális óriáscégek tartoznak, mint a Sony Music, a Blackhawk Network, valamint németországi középvállalatok, így a Valuenet is. A világpiacra szolgáltató fejlesztőcég a legmodernebb üzleti applikációk fejlesztésével alapozta meg sikereit olyan iparágakban, mint a média, a telekommunikáció, a pénzügyi szolgáltatások vagy az autóipar. A cég Budapest mellett Londonban és Palo Altoban is rendelkezik székhellyel, professzionális szolgáltatásaival jelen van az Egyesült Királyságban, Németországban, illetve az Egyesült Államokban is.

Hirdetés

Jelentős érték kerül a cégcsoportba

Jelen jubileumi tizedik akvizíció szorosan illeszkedik a Gloster Csoport 2025-ös növekedési stratégiájába, melyben az organikus növekedés mellett szoftverfejlesztő és felhős cégek felvásárlásával 2021-es számait készül megnégyszerezni a Társaság. A P92 a nemzetközi működésbe szorosan beágyazott, globális vállalati ügyfélkörrel rendelkező társaság, amely rendkívül magasan képzett fejlesztői csapattal rendelkezik. A felvásárlással a Gloster Csoport létszáma a jelenlegi 208 főről 340 főre emelkedik, a csoport bevételeinek exportaránya pedig várhatóan 85%-kal növekszik, a teljes árbevételhez képest eddigi 37%-ról 44%-ra bővül.

Folytatódik a nemzetközi növekedés: a legnagyobb üzletággá bővül a Nemzetközi Szoftverfejlesztési Üzletág
Hasonló nagyságú és tevékenységű céget legutóbb 2021. október 19-én akvirált a Társaság, akkor a Minero-IT Hungary Kft. többségi tulajdonrészét szerezte meg a Gloster, amivel olyan globális márkák kerültek az ügyfélkörébe, mint az BMW, vagy a szintén német Audi.

"A P92 csatlakozásával egy több mint 340 fős tapasztalt csapat jön létre, amelyből több mint 200 fő a Nemzetközi Szoftverfejlesztési üzletágunkban exportra dolgozik, a cégcsoport globális ügyfele lesz a Sony Music" - húzta alá Szekeres Viktor, a Gloster igazgatósági elnöke az akvizíció kapcsán. Hozzátette, a felvásárlásnak köszönhetően a Gloster a hazai IT-vállalatok egy olyan exkluzív klubjába kerül, amelybe azok a többmilliárdos árbevételű cégek tartoznak, amelyek meghatározó részben globális ügyfelekre és nemzetközi fejlesztési projektekre alapozzák a növekedésüket.

Árfolyam-emelkedést várnak az elemzők

A Glostert az Xtend piacon egyedülálló módon két elemző is követi. Az ERSTE 2023. február 22-én meghatározott 12 havi célára a Társaság részvényeire 1130 HUF, ez Equilor 2022. június 15-i célára 1396 HUF, ajánlásuk egységesen tartás. A Gloster részvényekre a nagyobb likviditás érdekében az OTP biztosít árjegyzési szolgáltatást.

Az új akvizícióról, valamint a társaságcsoport növekedési terveiről a Gloster vezetői tartanak beszélgetést majd 2023. június 13-án este 18 órától a cég befektetői találkozóján, amelyet megalakulása óta először tart meg fizikai rendezvényként a cégcsoport. Ezen a hazai IT- és pénzpiacra vonatkozó kilátások mellett a globális gazdasági környezet alakulásáról is szó lesz majd, a Gloster képviselői mellett elismert hazai szakértők, befektetők részvételével. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között. Regisztrálni ezen az oldalon lehet >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.