Hirdetés
. Hirdetés

Törvényben tiltanák meg a Facebooknak a "sötét minták" használatát

|

Ezek azok a praktikák, amelyekkel a felhasználókból kicsiklandozzák személyes adataikat.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok két szenátora törvényben szeretne megakadáyozni, hogy a Facebook és a Twitter kicsalja a fogyasztók személyes adatait.

A Mark Warner és Deb Fischer által  benyújtott törvény azt is megtiltaná a több, mint százmilliós havi aktív felhasználóval rendelkező platformoknak, hogy addiktív, vagyis rászokást eredményező játékokat és webhelyeket tervezzenek 13 évesnél fiatalabb gyerekek számára.

A törvénytervezet azokat a praktikákat célozza, amelyekkel a platformok ráveszik a felhasználókat személyes adatait kiszolgáltatására. Ezeket a "sötét mintáknak" nevezett módszereket pszichológusok dolgozták ki.

A technikák részét képezik például az olyan félrevezető üzeneteket, amelyek OK gombján kattintva kapcsolatokat, üzeneteket, böngészési előzményeket és helyinformációkat továbbítunk, gyakran anélkül, hogy a dolog súlyával tisztában lennénk.

A közösségi hálózatok személyes adatgyűjtési technikáinak korlátozása azért fájdalmas a médiumok számára, mert csökkenti online hirdetés-értékesítési lehetőségeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.