Hirdetés
. Hirdetés

Tovább gyűrűzik a merevlemez - flash csata

|

A "hagyományos" merevlemezek gyártói kénytelenek megújítani technológiáikat, hogy lépést tartsanak az egyre agresszívebben fejlődő, flash alapú háttértárakkal.

Hirdetés

Bill Healy, a Hitachi stratégiai és marketing vezetője szerint a kiút az 1,3 hüvelyk méretű mertevlemezekben rejlik. A tervek szerint ezek az adattárolás mennyisége terén hatékonyabbak lesznek, mint a valamivel kisebb 1, illetve 0,85 hüvelykes microdrive-ok, az iPod-okban használt 1,8 hüvelykes flash háttértárakkal szemben viszont a méret és a fogyasztás lesz az előnyük.

John Donovan, a TrendFocus elemzője szerint a hagyományos merevlemezek eladásai idén még biztosan növekedni fognak, a szakember 35 százalékos emelkedésre számít. Ez a teljes merevlemez-piac terén 18 százalékot jelent, a tavalyi 380 millióról 450 millió meghajtóra emelkedik majd a darabszám, melynek nagy részét továbbra is a PC-kbe szánt modellek képezik, viszont feljövőben van a digitális videókamerákba és televíziókba készülő modellek piaca is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.