Hirdetés
. Hirdetés

Tovább javított eredményén a Siemens a harmadik negyedévben

|

A vállalat minden üzletágában erőteljesen és nyereségesen növekedett a harmadik negyedévben.

Hirdetés

Növelte forgalmát és nyereségét pénzügyi éve harmadik negyedévében a Siemens AG, és megemelte egyúttal éves eredmény-előrejelzését is a cég által publikált jelentés alapján.

A Siemens AG 16,085 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el pénzügyi éve harmadik, 2021 április-júniusi negyedévében, 24 százalékkal magasabban az előző évi 12,979 milliárd eurónál. A bevétel árfolyamkiigazítással, összehasonlítható alapon 21 százalékkal emelkedett.

A működési eredmény 29 százalékkal 2,319 milliárd euróra emelkedett 1,792 milliárd euróról. A nettó nyereség 1,480 milliárd euró lett, 47 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 938 milliónál. Az egy részvényre jutó nyereség 150 százalékkal emelkedett 1,68 euróra 0,67 euróról.

A negyedév folyamán 20,486 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket a Siemens, 47 százalékkal az egy évvel korábbi 13,906 milliárd euró felett.

Hirdetés

Pénzügyi éve első három negyedévében 44,820 milliárd euró bevételre tett szert a Siemens, 11 százalékkal magasabbra az előző évinél. Működési eredménye 21 százalékkal 6,913 milliárd euróra emelkedett. Nettó nyeresége 131 százalékkal lett magasabb 5,368 milliárd euró. Az egy részvényre jutó nyereség 6,23 euró lett 2,81 euró után.

"A Siemens minden üzletágában erőteljesen és nyereségesen növekedett a harmadik negyedévben" - foglalta össze a beszámolót Roland Busch, a konszern vezérigazgatója. Rámutatott, hogy a Siemens sikerrel támogatja ügyfelei digitalizálási, automatizálási és fenntartható gazdálkodást célzó törekvéseit. Ráadásul mindezt egy kihívásokkal terhes nemzetközi környezetben, amit például a beszállítói láncban jelentkező fennakadások is jelentenek.

A Siemens a harmadik negyedévben is fenntartotta a pénzügyi éve első felében elért "nagyon pozitív" üzleti lendületét. Ami kétszámjegyű bevételnövekedésben, a bevételarányos jövedelmezőség javulásában és szabad cash-flow megemelkedésében mutatkozott meg. "Ennek köszönhetően ismét megemeljük éves eredmény-előrejelzésünket" - jelentette be Ralf P. Thomas, a Siemens AG pénzügyi igazgatója.

Azzal a feltételezéssel élve, hogy az év hátra lévő részében a cég nem lesz kitéve "szignifikáns" beszállítói fennakadásoknak, a Siemens bevételének 11-12 százalékos növekedését várja az idén árfolyamkiigazítással, összehasonlítható alapon. Előző prognózisában 9-11 százalékos bevételnövekedést jelzett. Az éves nettó nyereség pedig 6,1-6,4 milliárd euró lehet, szemben az előző prognózis 5,7-6,2 milliárdos becslésével. A nyereségre vonatkozó becslés nem tartalmazza az esetleg jelentkező egyszeri tételeket - írta az MTI.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.