Hirdetés
. Hirdetés

Tovább növelte eredményeit a Siemens

|

Egyre gyorsuló ütemben növekszik az ipari termelés Európában és az Egyesült Államokban is.

Hirdetés

Tovább növelte negyedéves eredményét és ennek tükrében megemelte éves eredményelőrejelzését is a német Siemens AG gépipari konszern a honlapján közzétett jelentése szerint. A Siemens AG pénzügy éve január-márciusi második negyedévében az előző évi 13,784 milliárd eurónál 6 százalékkal magasabb, 14,665 milliárd euró értékesítési árbevétel mellett 2,390 milliárd euró nyereséget könyvelt el, a háromszorosát az egy évvel korábbi 697 millió eurónak.

A működési eredmény 31 százalékkal 2,088 milliárd euróra emelkedett 1,592 milliárd euróról, a bevételarányos jövedelmezőség pedig 15,1 százalékra 12,1 százalékról. A negyedév folyamán egyszeri tételként 900 millió eurós, a nyereséget javító bevétel származott a Flender GmbH értékesítéséből.

Hirdetés

A Siemens minden üzletága pozitív eredményt ért el a negyedév folyamán, de a legjobban az autóipari, a gépipari és a szoftverfejlesztő üzletág teljesített. A megrendelések értéke a második negyedévben 8 százalékkal 15,879 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 14,664 milliárd euróról.

Roland Busch, a Siemens vezérigazgatója a negyedéves eredményt értékelve elmondta, hogy egyértelműen érzékelhető az ipari teljesítmény fellendülése az autóipari, a gépgyártó, elektronikai, vegyipari és gyógyszeripari üzletágban a járványügyi válságból való kilábalás közepette. Kína ipari termelése már a válság előtti szint felett van - mutatott rá, hozzátéve, hogy egyre gyorsuló ütemben növekszik az ipari termelés Európában és az Egyesült Államokban is.

Elmondta, hogy a jó eredmény és a növekvő teljesítmény ellenére is a Siemens "feszültségeket" tapasztal beszállítói láncában. Az elektronikai cikkek iránti lakossági keresletnek a válságot követő felfutása valamint Kína készlethalmozásai hiányt teremtettek a félvezető alkatrészek globális ellátásában, ami esetenként a legegyszerűbb alkatrészek árát is megemelte.

A Siemens a második negyedévi eredménye alapján felfelé javította éves eredmény előrejelzését az első negyedévi beszámoló alkalmából közölthöz képest. Eszerint éves forgalmának 9-11 százalékos növekedését várja az előző pénzügyi évhez képest, szemben az előző prognózisban jelzett "közepestől magas egyszámjegyű százalékos" növekedéssel. Éves nyeresége pedig az 5,7-6,2 milliárd eurós kategóriába eshet 5,0-5,5 milliárd euró helyett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.