Hirdetés
. Hirdetés

Tőzsdére készülhet a Reddit

|

Fontos mérföldkő lehet ez a népszerű közösségi weboldal életében.

Hirdetés

Júniusban múlt 16 esztendeje, hogy elindult világhódító útjára a Reddit. A Steve Hufmann, Alex Ohanian és Aaron Swartz alapította közösség platform jelentősége nem mérhető a Facebookéhoz vagy a Twitteréhez, de így is a világ 18. leglátogatottabb oldala, az Egyesült Államokban pedig, ahonnan felhasználóinak közel fele érkezik, még előkelőbb pozíciót foglal el: nevezetesen a hetediket.

Alapvetően gyűjtőoldalként működik, ahol egyes témák megvitatása és a posztok értékelése is a hely kultúrájának részévé vált. A regisztrált felhasználók által megosztott tartalmakat (ezek lehetnek videók, képek, szöveges bejegyzések, külső oldalakra mutató linkek és így tovább), amelyekre a többi tag pozitív vagy negatív szavazatot ad. A dolog lényege, hogy minél több támogató voks (up-vote) születik, annál előkelőbb helyezést foglal el az adott subreddit posztjai között, és ha elegendő összegyűlik, akkor még a Reddit főoldalára is kikerülhet.

Subredditeket (nevezhetjük a közösségen belüli közösségeknek) természetesen a tagok hoznak létre, méghozzá bármilyen téma alapján, amit a Reddit szabályzata megenged. A legújabb közéleti hírektől a videójátékokon át a házi kedvencekig, a sporttól a főzésen át a vallásig százezernél is több subredditben fordul meg napi rendszerességgel 52 millió aktív felhasználó.

Hirdetés

Hogy mennyit érhet egy ekkora közösséget kiszolgáló oldal? Nos a legutóbbi magántőkebevonási kísérlet során nem kevesebb, mint 10 milliárd dollárra taksálták a Redditet, amelyben jelen pillanatban olyan befektetők kockázati tőkéje forog, mint a Fidelity Investments, az Andreessen Horowitz, a Sequoia Capital és a Tencent Holdings. Februárban még 6 milliárdot ért, egy évvel korábban pedig csak 3-at. A hirtelen felfutás összefüggésben áll a 2021-es év talán legfurcsább tőzsdei jelenségével, amikor redditezők serege és dörzsölt nagybefektetők rángatták ide-oda különböző cégek részvényeit: főként a GameStop és az AMC papírjait.

A Reuters forrásai azt állítják a 10 milliárdból rövidesen 15 milliárd lehet, vagy akár több is, amit arra alapoznak, hogy tudomásuk szerint küszöbön áll a Reddit tőzsdére lépése, azaz első részvénykibocsátása, minek előkészítésére befektetési bankárokat és jogászokat fogadna fel a vállalat. Az IPO időzítése és volumene még nem ismert, de amikor megtörténik (várhatóan 2022 elején), elviekben bárki tulajdoni hányadot szerezhet a cégben, melynek szóvivője nem kívánta kommentálni a hírügynökség értesüléseit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.