Hirdetés
. Hirdetés

Túl a félmillión a Raspberry Pi

|

A híres minigép hamarosan az egymilliót is túlszárnyalja az eladások tekintetében.

Hirdetés

A Sonyval való megegyezés után idén márciusban a Raspberry Pi gyártásának a jelentős része átkerült Nagy-Britanniába, és úgy tűnik, hogy ez jó döntésnek bizonyult. Mindössze a brit gyárban 40 000 darab készül a hitelkártya méretű személyi számítógépből, amelyet az iskolák is előszeretettel választanak. 

Ez egyben egyébként azt is jelenti, hogy a britek többet készítenek belőle, mint a kínai gyártópartnereik - természetesen az utóbbi sem pár darabos tételt jelent. Ezzel összességében az eladások már túllépték az 500 000-es határt, és hamarosan elérik az 1 000 000-t is. 

Tavaly júniusban még csak heti 204 darab Raspberry Pi készült, egy hónappal később már 10 000 gördült le a futószalagokról. Ebben a hónapban átlépték a 38 000-es határt a mini-PC-vel, és a jelen tempóban ezt még csak a kezdetnek látják a Sony pencoedi gyárában. A jövőben a nagyobb termelés mellett cél még, hogy kiegészítőket is kínálhassanak, például fényképezőt. Az egymilliós határt várhatóan júliusban érik el az apró géppel. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.