Hirdetés
. Hirdetés

Túl a sövényen

|

Az Albacomp új utakra lépett. Újonnan megnyílt kutatóközpontjában többek között a tavak alján található iszap mozgását vizsgálja.

Hirdetés

A székesfehérvári Albacomp Zrt. az év elején bejelentette, hogy menedzsmentet, illetve stratégiát vált, s új területeken is kipróbálja magát - különösen a szolgáltatásokból származó bevételeit kívánta növelni. Az azóta eltelt hónapok eredményeiről és tapasztalatairól a vállalat sajtótájékoztatón számolt be.

Az Albacomp az év első 9 hónapjában 23 százalékkal magasabb árbevételét ért el az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül igen kedvező a növekedés összetétele: a rendszerintegrációból származó bevételek terén közel 70 százalékos, a konzultációból származó bevételek terén pedig több mint hétszeres növekedést könyvelhetett el, így azok megközelítették az egymilliárd forintot. A szolgáltatásokból a tervezett bevétel az év végéig megközelíti a forgalom 30 százalékát. Ez az arány megfelelő alapot teremt ahhoz, hogy 2008-ra bevételeinek több mint a felét szolgáltatásokból realizálja. Az Albacomp tapasztalata szerint a szolgáltatási üzletágak fejlődése szempontjából kedvező piaci trend, hogy a nagyvállalatoknál növekszik a komplex szolgáltatások iránti igény, valamint nő a szolgáltatási színvonalra vonatkozó szerződések (SLA) aránya - ezzel szemben a különálló megoldásokra csökken a kereslet.

Az Albacomp az eredményes piaci működés érdekében a stratégiai partneri kapcsolatok elmélyítésére törekszik több jelentős szállítóval, köztük a Ciscoval, az Oracle-lel, a CA-val, a Sun Microsystemsszel, a HP-val és a Siemensszel. Az együttműködések során elsősorban egyre magasabb szintű minősítések megszerzésére törekszik - ennek alapja, hogy minél több, a fenti szállítókra specializálódott szakembert igyekszik beszerezni a vállalat. Partnereivel a kkv szektor fele is kíván nyitni. Kiválasztásukkor az volt a döntő szempont, hogy az árérzékeny kkv-knak is tudjanak ajánlatot adni.

Az Albacomp jó eredményeket ért el a közbeszerzések terén is. A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) számítógéprendszerek és számítógépek beszerzésére kiírt pályázatának egyik nyerteseként a vállalat 5500 számítógép értékesítési jogát nyerte el. A GVOP szélessávú elektronikus műsorelosztó és adatkommunikációs hálózat kiépítésére szóló tenderei közül kettőn került ki nyertesként, (Szentes, Újszentmargita), két győzelmet könyvelhetett el a TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ) tendereken (Tatabánya, Székesfehérvár), illetve több helyen alvállalkozóként van jelen. Szintén az Albacomp nyerte a Belügyminisztérium Informatikai Főosztályának pályázatát, amelyet a Minisztériumhoz tartozó 10 intézményben működő Microsoft termékekhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzésére írtak ki. Mindemellett az Albacomp szállíthat CA termékeket és szolgáltatásokat az NHH számára is.

A mobil eszközök és megoldások mind az üzleti, mind a végfelhasználói oldalon egyaránt egyre népszerűbbek, emellett az informatikai és a szórakoztató elektronikai eszközök konvergenciája is újabb termékek számára teremt piacot, amely jelentős üzleti potenciált jelent az Albacomp számára. A cég a mobil eszköz portfoliójának folyamatos megújítása mellett, tovább bővíti lakossági termékeinek körét. A saját márkanév alatt forgalmazott (kínai partnertől származó) mp3 lejátszóból például tekintélyes mennyiség fogyott.

A jövőbe mutató lépésként 2006. szeptemberében a vállalat megalapította az Albacomp Kutatási Központot, amely egyetemi - ezen belül az EU-s - fejlesztési projectekben való együttműködésre nyújt lehetőséget a magyar felsőoktatási intézményekkel. A központ indulásakor a vállalat a Veszprémi Egyetemmel, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolával és a Debreceni Egyetemmel épített ki kapcsolatot.

Az Albacomp a bevételek kedvező alakulása érdekében az év hátralevő részében is lépéseket tesz. Ennek egyike a T-Online-al közösen szervezett - kedvező árú konfigurációkat és nyomtatót kínáló - PC akció. A vásárló a konfigurációhoz ajándék HP nyomtatót, vagy 1 gigabájtos pendrive-ot kap, ha aláír egy szerződést arról, hogy a T-Online megkeresheti őt ajánlataival. A vállalat mindemellett nagy erőkkel készül a Sulinet program fináléjára, amely a megszűnő adókedvezmény miatt számottevő felfutást eredményezhet az értékesítésben. A cég a növekvő kereslet kielégítésére nagyobb raktárkészlettel és a viszonteladói hálózat kiemelt támogatásával készül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.