Hirdetés
. Hirdetés

Túl pesszimista a Samsung?

|

Mérsékelte a jövő évre vonatkozó okostelefon eladási prognózisát a dél-koreai gyártó.

Hirdetés

A Samsung Electronics 330 millióra csökkentette 2014-es okostelefon-értékesítési prognózisát a korábbi 360 millióról, ami így is mintegy 14 százalékos növekedésnek felel majd meg az idei eladásokhoz képest - írja a Business Insider (BI) hírportál az ET News dél-koreai portál értesülésére hivatkozva.

Hirdetés

Idén a Samsung okostelefon eladásainak 43 százalékos növekedésére számít a tavalyihoz képest. A BI Intelligence piackutató számításai szerint az idén az okostelefon-forgalom 24 százalékkal bővül világviszonylatban.

A Samsung a piac felső kategóriás szegmenségnek telítődésével indokolta eladási előrejelzésének csökkentését. Az ET News értesülése szerint a Samsung az alsó árkategóriában nem kíván versenybe szállni a világpiacon és profitja védelmében a magasabb árkategóriákban sem kíván túl heves árharcot folytatni.

A Samsung ehelyett sokkal inkább egy új növekedési pálya felkutatására összpontosítaná erőfeszítéseit.

 

Rövid távon az olyan okostelefon-kiegészítő cikkek, mint például a Galaxy Gear "okos karóra" fejlesztését helyezi előtérbe a Samsung, hosszabb távon pedig megvizsgálja egyebek között a távközlési berendezések, adatközponti és felhő technológiai berendezések, valamint fejlett technológiás alapanyagok és nyersanyagok gyártásának lehetőségeit.

Mint azt az ET News hírportálnak a Samsung egy nevét elhallgatni kérő illetékese elmondta: "minden lehetőséget megvizsgálunk, még vállalati felvásárlásokét is, ha növekedési potenciált látunk valamely üzletben... nem fogunk a babérjainkon ülni csak azért, mert mostani tevékenységünk - beleértve az okostelefonokat is - megfelelő nyereséget hoz" - írta a Business Insider.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.