Hirdetés
. Hirdetés

Túlteljesít a Fujitsu

|

A Fujitsu keddi bejelentése szerint merevlemezes a cég merevlemezes meghajtókkal és telefóniával foglalkozó részlegei az utóbbi időben jelentős sikereket értek el, ami a társaság eleve túlteljesített éves profitját tovább növelheti.

Hirdetés

A Fujitsu a 2006. márciusában véget ért pénzügyi évre 50 milliárd japán jen (423 millió dollár) nyereséggel számolt, de állításuk szerint az összeg meghaladhatja a 68 milliárd jent is. A nettó eladás tervezett 4,79 trillió jenes értéke valamivel alacsonyabb, mint a korábban előre jelzett 4,8 trillió jen, ám mindkét összeg így is magasabb, mint a 2004-es pénzügyi év végén jelentett eredmény.

A Fujitsu pozíciójának megerősítése érdekében beruházásokat hajtott végre a tároló-szektorban. Nemrég indította el három évre szóló tervét, melynek célja, hogy a társaság 2008-ra egyike legyen a világ három vezető merevlemez-gyártójának. Ennek elérése érdekében a cég saját meghajtó-üzletágát a piaci növekedés sebességének háromszorosával kívánja bővíteni.

A fenti erőfeszítéseknek megfelelően a Fujitsu kínálatát is színesíteni akarja, jelenleg a vállalati szintű és az asztali számítógépekbe való meghajtókra összpontosít, beleértve a fogyasztói elektronikai termékekhez való 1,8 hüvelykes meghajtókat is. A mobiltelefonok területén a cég elsősorban Japánban remélhet jelentős megrendeléseket a 3G handsetek folyamatos piaci bevezetésével. A tokiói cég a jövő héten teszi közzé éves jelentését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.