Hirdetés
. Hirdetés

Tűz a CD-gyárban

|

Leégett a Sony brit optikailemez-gyártó üzeme.

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban a japán vállalat CD-k, DVD-k és Blu-ray lemezek terjesztéséért felelős üzeme Enfieldben található. A Londontól északra fekvő városban levő létesítmény egyike annak a hat üzemnek, melyek ilyen feladatot látnak el Európában. Vagy legalábbis egyike volt; ma hajnalban tűz ütött ki az épületben, és szinte a teljes üzem leégett.

Sony CD gyár lángokban

Lángokban a Sony brit optikailemez-elosztóüzeme - Reuters

Nagy valószínűséggel komoly hatással lesz a Sony otthoni szórakoztatással foglalkozó részlegének ellátási láncára az eset, legalább Nagy-Britanniában és Írországban, de az sem kizárt, hogy más európai piacokon is érződni fog majd a rengeteg adathordozó megsemmisülése. Egyelőre zajlik a károk felmérése, így pontosan még nem lehet tudni, mennyi korong veszett oda a pusztító lángok között. Szerencsére egyetlen sérültje sincsen a történteknek, számolt be a pillanatnyi helyzetről a tokiói központ.

Jelenleg nem lehet tudni, mi okozta a tüzet. Ismeretes, hogy az elmúlt pár napban lázongások törtek ki Dél-Angliában. Először Londonban kezdett őrjöngésbe a fekete kisebbség; melynek kiváltó okául egy sötétbőrű fiatal rendőrök általi lelövése szolgált. Ezt követően a meghalt férfi összegyűlt rokonságához csapódó fiatalok törni-zúzni és fosztogatni kezdtek, mely jelenség eszkalálódott, így már nem csak Londonban végeztek pusztítást a kereskedők árukészletében és boltjaiban, hanem más angol városokra is kiterjedt az értelmetlen pusztítás.

Nem kizárt tehát, hogy ez a jelenség áll a Sony optikailemez-gyártó üzeme leégésének hátterében, de biztosat a cikk írásának időpontjában még nem lehet tudni. Az mindenesetre gyanúra ad okot, hogy a lángok közül több embert láttak hónuk alatt elektronikai termékekkel távozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.