Hirdetés
. Hirdetés

Ugrásszerűen nőhet az IPTV-s tábor

|

Az évtized végére várhatóan 63,1 millióra nő majd az internet alapú televízió szolgáltatást (IPTV) igénybe vevő előfizetők száma világszerte.

Hirdetés

A jelenlegi tévészolgáltatók, a távközlési cégek, valamint a szélessávú videóportálok üzemeltetői egy 27 milliárd dollárosra bővülő piacon vívják majd harcukat a felhasználókért. Az internetes televízió szolgáltatásra (IPTV) előfizetők száma világszinten több mint tízszeresére nő az évtized végéig az iSuppli piackutató cég adatai szerint, elérve a 63,1 milliót. A múlt év végén 2,4 milliós volt az IPTV-s tábor, az idén pedig várhatóan 5,3 milliósra bővül.

Az IPTV előfizetőkért vívott küzdelem résztvevői a távközlési cégek, a jelenlegi fizetős tévészolgáltatók és a szélessávú videóportálok lesznek, haszonélvezői pedig egyértelműen a felhasználók annak köszönhetően, hogy az éles verseny miatt egyre kifinomultabb szolgáltatások jelennek meg a piacon.

A tét nem kicsi, a piackutató cég előrejelzése szerint az IPTV-s szolgáltatásokból származó bevétel az évtized végére eléri a 27 milliárd dollárt. A forgalom többségét a videószolgáltatások adják majd, míg az egyéb média szolgáltatások és a reklámbevételek várhatóan 14 százalékkal részesednek a bevételből.

A piac fejlődését három fázisra osztja az iSuppli tanulmánya. Az elsőben az alapszolgáltatások bevezetése történik be, amit az értéknövelt és interaktív szolgáltatások követnek majd és végül drámai gyorsaságú fejlődés megy majd végbe a különböző platformok (hang, adat) és állományok integrációjában és az interaktivitásban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.