Hirdetés
. Hirdetés

Ügyfélszolgálati robotot rugdosott a részeg vásárló

|

Szemtanúk szerint a megdöbbent Pepper robot a támadás hatására szinte teljesen lebénult.

Hirdetés

Bár a hollywoodi sci-fi filmek egyik fő témája az apokaliptikus jövő, amelyben a robotok veszik át a hatalmat, és az emberiség elpusztítására vagy szolgasorsba taszítására törekednek, úgy tűnik, egyelőre inkább a robotoknak van félnivalójuk az emberektől. Az AFP értesülése szerint egy 60 éves japán férfi alkohol hatása alatt megtámadott, egész pontosan megrúgott egy mobiltelefon üzletben dolgozó 120 centiméter magas, kerekeken guruló, beszélő emberszabású Pepper robotot, állítólag azért, mert dühös volt a cég ügyfélszolgálatára. Japánban a SoftBank mobilszolgáltató üzleteiben a vásárlói visszajelzések, észrevételek gyűjtésére használják az intelligens, mellükön tabletet hordó Pepper robotokat (több száz áll alkalmazásban), amelyek arról ismertek, hogy képesek érzelmeket mutatni és azokat észlelni, valamint több nyelven intelligens kommunikációt folytatni emberekkel.

Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy vajon szegény megtámadott Pepper minek tudta be az ellene intézett támadást? Mindenesetre komoly megrökönyödésére szolgálhatott az incidens, mivel egy japán bulvárlap tudósítása szerint a rúgás hatására mozgása, reakcióideje lelassult. A támadót a rendőrség letartóztatta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.